Mirva Kittilä

54
Voimassa 31.5 asti.

Olen 38-vuotias kahden lapsen äiti ja naimisissa mansikanviljelijän kanssa. Kotitilamme Niitty-Seppälä on mansikan ja vihannesten viljelyyn erikoistunut tila, jonka yhteydessä toimii kesäisin myös tilamyymälä, kahvila ja kotieläinpiha.

Pohjakoulutukseltani olen yrittäjyyden ja markkinoinnin tradenomi. Olen täydentänyt osaamistani avoimessa yliopistossa hallintotieteiden, julkisoikeuden, sosiaalityön ja sosiaalitieteiden opinnoilla. Työhistoriastani löytyy toimistotyötä julkishallinnon palveluksessa, paljon asiakaspalvelutyötä, erilaisia myynnintehtäviä sekä sosiaalialan sijaisuuksia.

Kulunut valtuustokausi on ollut minulle ensimmäinen kunnanvaltuutettuna. Olen myös Pälkäneen sivistyslautakunnan puheenjohtaja, kunnanhallituksen varajäsen sekä jäsenenä kunnan yhteistyötoimikunnassa. Olen saanut myös luottamustehtävän toimia Keskustan Pälkäneen kunnallisjärjestön puheenjohtajana sekä Keskustan Pirkanmaan piirihallituksen varapuheenjohtajana.

Kunnan päätöksenteossa pidän tärkeänä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Samalla toivon, että kuntamme pystyy jatkossa jakamaan tietoa ja palvelemaan kuntalaisiaan entistä paremmin. Mielestäni tässä kaikessa on avaintekijänä myös kuntalaisen osallisuus. Kunta olemme me, eikä kunnanvirastoa pidetä avoinna byrokratian vuoksi. Aktiivinen kuntalainen osallistuu myös kunnan kehittämiseen rakentavassa hengessä.

Itselleni tärkeä asia on myös sivistys ja kasvatus. Toivon, että tulevaisuudessa pystymme entistä pitkäjänteisemmin kehittämään kuntamme opetusta ja varhaiskasvatusta. Paljon on jo tehty, mutta vielä riittää tekemistä. Jokaisella kunnan lapsella ja oppilaalla on oikeus tasavertaiseen ja tasapuoliseen opetukseen terveellisessä ja turvallisessa ympäristössä.

Yrittäjänä haluan tarkastella kuntaa myös työnantajana. Kunnan työntekijät tekevät arvokasta työtä meidän kaikkien kuntalaisten parhaaksi. Pälkäneen kunnassa on erittäin osaavaa ja motivoitunutta henkilökuntaa. Aktiivinen yhteistyö ja avoin vuoropuhelu työntekijän ja työnantajan välillä on erittäin tärkeää tulevaisuudessakin.