Hienoimmat aarteet syntyvät omin käsin

Kangasalan Käsityökeskuksessa huovutettiin hyvällä mielellä

Kangasalan Käsityökeskuksessa todistettiin maanantaina ja tiistaina, että aina ei tarvita koulunpenkkiä uuden oppimiseen. Käsityökeskuksessa järjestettiin Väriä kesään – huovutus- ja värjäyskurssi 8–12-vuotiaille. Kurssin osallistujat pääsivät tutustumaan huovuttamiseen, kankaan kuviointiin sekä värien käyttöön oppaanaan kurssin vetäjä Taina Keskinen.

Siskosten Anni ja Roosa Kantosen käsissä huovasta syntyi pehmoisia eläinhahmoja.

Kurssille osallistuneet tytöt olivat kuitenkin jo aikamoisia osaajia; huovuttaminen oli monille jo varsin tuttua hommaa. Sen pystyi huomaamaan varmoista otteista ja rauhallisista ilmeistä – satunnainen naurunremakka ei tekemistä haitannut.

Maanantaina käsityökurssi aloitettiin pyyhkeiden maalaamisella. Pyyhkeiden jälkeen tytöt pääsivät huovuttamaan itselleen istuinalusia.

Tiistaina viimeisteltiin maanantain aikaansaannokset ja huovutettiin vielä itselle suloiset huopapehmolelut. Aiheet töihinsä tytöt löysivät omasta rikkaasta mielikuvituksestaan.

Käsitöiden tekeminen ei ole niin kepoista työtä, kuin kuvitella saattaa. Pitkän pistelyurakan jälkeen koittaa huopatöiden perusteellinen hankaaminen, mikä vaatii jo hivenen ruista ranteeseen.  Kärsivällisyys onkin hyvän jäljen salaisuus.

Antaa työtä tekevän itse kuvailla, minkälaista huopatöiden tekeminen oikeasti on.

– Se on kivaa, kun saa silittää omaa työtään, kuuluu kurssilaisen Anni Kantosen vastaus.

Mutta pää on painunut jo saman tien pehmoisen huopatyön päälle.

On niin mukavaa, että uni meinaa jo tulla silmään. Mutta vielä ei nukuta, sillä huopaista kurssipäivää on vielä jäljellä.

Heinäkuussa Kangasalla järjestetään lisää jännittäviä tapahtumia kesäpäivien iloksi. 4.–8.7 on luvassa monenmoista puuhaa lapsille ja lapsenmielisille Lasten löytöretki -tapahtuman merkeissä.

Löytöretkipäivillä aarteita etsitään muun muassa museoista, näytelmistä, verstaista ja luontopoluilta sekä Kangasalan Käsityökeskuksesta – hienoimmat aarteet kun yleensä syntyvät omissa käsissä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?