Kukkia-järveä hellitään Luopioisissa

Kukkian Sikosaaret, esittely.

Kulunut kevät ja alkukesä ovat olleet vilkasta rakentamisen kautta Kukkialla. Asialla ovat olleet luopioismaiseen tapaan monet yhteistyötahot, joita yhdistää Kukkia-järvi ja sen tarjoamat mahdollisuudet vapaa-ajan vietolle, elinkeinoille ja luonnon harrastamiselle.

Jo talvella Luopioisten Leijonat ahersivat Soukkion konepajassa erilaisten metallikappaleiden parissa. Kyseessä oli Talasniemeen tulevan uuden laiturin osien teko.

Keväällä osat sitten kokoonpantiin ja kuljetettiin Talasniemeen, Luopioisten kirkonkylän rantaan. Lopullisen paikkansa laituri sai jo aiemmin tehdyn laiturin jatkeena.

Uusia laituripaikkoja tuli toistakymmentä ja ne ovat entistä leveämpiä. Kaksi laituripaikkaa ja kaksi poijupaikkaa on vielä vapaana.

Nyt täydentynyt Talasniemen laiturikokonaisuus lienee tällä hetkellä Pälkäneen kunnan suurin laiturikeskittymä käsittäen kaikkiaan 41 venepaikkaa.

Rajalansaaressa keittokatoksen tulisija on ollut jo kauan siinä kunnossa, että tulia siihen ei ihan helpolla ole saanut syttymään. Nyt on asiaan saatu parannus, kun Ollin Atleetit muurasivat katokseen uuden tulisijan.

Rajalansaaren uusi hellagrilli, juuri muurattu.

Uudessa tulisijassa on hellaosa ja grilliosa. Hellaosan keittolevyn voi nostaa pois ja tilalle laittaa vaikkapa muurinpohjapannun. Rajalansaaren savusauna-aluetta vuokraa halukkaiden käyttöön Pälkäneen kunta Luopioisten palvelupisteestä.

Luopioisten Yrittäjät vievät eteenpäin Tervetuloa Kukkialle -hankettaan, jolla pyritään lisäämään Kukkian tunnettuutta ja edistämään Kukkian ympäristön palveluita. Hankkeen tiimoilta on syntynyt muun muassa veneily/melontakartta, johon on merkitty sopivia tauko/pysähdyspaikkoja saarissa ja rannoilla veneilyretkiä varten.

Tänä kesänä nuo paikat merkitään maastoon. Samalla lisätään tauko/pysähdyspaikkoihin liittyvää opastusaineistoa hankkeen kotisivuilla www.kukkialle.fi.

Pälkäneen kuntakin on hankkeissa monella tavalla mukana. Parhaillaan on menossa muun muassa Luopioisten uimarannan uimalaiturin uusiminen. Vanha hyppytorni tosin joutuu ilmeisesti tältä kesältä väistymään uuden uimalaiturin tieltä, mutta odotettavissa on, että seuraavana kesänä sellainenkin rannalle jostakin EU-direktiivien kätköistä ilmestyy.

Ja Mikkolan Nevatalla soi komeasti joka kesäperjantai kello 19 Asko Wilenin trumpettisovituksena Alpo Honkasen kaunis Laulu Kukkialle.

 

Mirjami Valli
Seppo Kääriäinen

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?