Sydän-Hämeen uimarit lähellä mitalivauhtia

Kangasalan Minea Bogdanoff ja Pälkäneen Amanda Saari ylsivät pistesijoille junnujen SM-uinneissa

Minea Bogdanoff ylsi ikäluokkansa kahdeksan parhaan joukkoon kaikilla matkoilla, joille starttasi.

Vuoden suurin kotimainen uintitapahtuma, 10–12-vuotiaiden tyttöjen ja 11–13-vuotiaiden poikien kansalliset 50 metrin radan mestaruuskilpailut uitiin viikonloppuna Porissa.

Paikka Rollo-uintien lähtöpallilla irtosi uimareille, jotka ovat alittaneet tulosrajat kauden aikana. Mukaan mahtui 742 uimaria 83 seurasta eri puolilta maata. Suosituimmissa lajeissa kilpailijoita oli toista sataa.

Sydän-Hämeen uimareista parhaiten pärjäsivät Kangasalan Minea Bogdanoff ja Pälkäneen Amanda Saari.

Uimaseura Kangasalan Kuohua edustava Bogdanoff ui mitaleiden tuntumaan kaikilla matkoillaan. 11-vuotiaisen tyttöjen 100 metrin selkäuinnissa Bogdanoff sijoittui neljänneksi, 100 metrin ja 400 metrin vapaauinnista irtosi kuudes sija. Komeaa sarjaa täydentää 200 metrin sekauinnin kahdeksas sija.

Vuotta vanhempien sarjassa Tampereen Työväen Uimareita edustava Amanda Saari teki yhtä vakuuttavaa jälkeä. Pälkäneläinen jäi kämmenen mitan verran mitalisijasta 12-vuotiaiden tyttöjen 100 metrin rintauinnissa. 100 metrin vapaauinnissa sijoitus oli seitsemäs ja 400 metrin vapaauinnissa yhdeksäs. Avauslajissa, 100 metrin selkäuinnissakin syntyi oma ennätys, mutta se ei riittänyt tulosluettelossa 30. tilaa korkeammalle.

 

UKK oli 27. paras seura

Kangasalan Kuohun lippu oli korkealla Porin Rollo-uinneissa. Seura oli 10–13-vuotiaiden SM-kisojen 27. paras seura. Mukana oli 83 seuraa.

Uimaseura Kangasalan Kuohusta löytyi yhteensä 12 uimaria, jotka olivat alittaneet henkilökohtaisten matkojen aikarajat. Lisäksi seura sai viestijoukkueen useampaankin sarjaan.

Minea Bogdanoffin lisäksi Kangasalan uimareista ylsi pistesijoille 11-vuotiaissa pojissa uiva Riku Leino, joka sijoittui seitsemänneksi 50 metrin rintauinnissa.

Myös muut UKK:n uimarit tekivät hienoja tuloksia ja paransivat omia ennätyksiään. 20 parhaan joukkoon sijoittuivat T10 sarjassa uiva Inari Heinonen (13. sija 100 metrin vapaauinnissa ja 15. sija 50 metrin selkäuinnissa) sekä T11 sarjassa uivat Milja Rantala (14. sija 400 metrin vapaauinnissa) ja Pinja Penttilä (13. sija 100 metrin rintauinnissa) sekä P11 sarjassa uiva Atte-Mikael Ahonpää (20. sija 50 metrin perhosuinnissa).

12-vuotiaat tytöt ylsivät 4 x 100 metrin sekauintiviestissä sijalle 18 joukkueella Lotta-Maria Ollila, Essi Pitkäranta, Emmi Kilpinen ja Minea Bogdanoff. T10/P11 4 x 50 metrin vapaauintiviestijoukkue Atte-Mikael Ahonpää, Kanerva Kinnunen, Inari Heinonen ja Otto Ollila oli 19 ja T12 4 x 100 metrin vapaauintiviestijoukkue Lotta-Maria Ollila, Emmi Kilpinen, Essi Pitkäranta ja Tytti Kuusela 20.

Seurapisteissä Kuohu kuului parhaaseen kolmannekseen, sillä kangasalalaisuimarit keräsivät 27. eniten pisteitä.

Kisojen jälkeen osa UKK:n uimareista jatkoi kesäisessä Porissa Rollo-leirillä. Leirin ohjelmaan kuului muun muassa vesipalloilua, kaupunkisuunnistusta ja vauhdikas viestikarnevaali, jonka teemana oli tänä vuonna energia.

Leirin jälkeen uimarit jäivät ansaitulle kesätauolle, ja uintiharjoitukset jatkuvat jälleen elokuussa.

Rollo-uintien tulokset

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?