Jalalla koreasti

Päivätanssit: Ikäihmiset kokoontuivat Vilpolan lavalle jo ennen juhannusta

Vauhdikasta menoa Vilpolassa.

Pälkäneen kunnan vanhustyö ja Palvelukotisäätiö järjestivät yhdessä ikäihmisten päivätanssit Onkkaalan Vilpolassa. Paikalle saapui tanssista kiinnostunutta väkeä Luopioisista saakka.

Myös Palvelutalo Kanervan asukkaat, päivätoiminta-asiakkaat ja hoitajat lähtivät päivätansseja seuraamaan lähes parinkymmenen hengen voimin. Osa ikäihmisistä oli ottanut mukaansa myös lastenlapsia, joten nuorempaakin polvea kävi paikalla ihailemassa helmojen heilahtelua. Kaikkiaan tanssilattialle ja sen reunamille kokoontui lähes sata innokasta tanssin ystävää.

Ohjelmassa oli vapaan tanssin lisäksi muun muassa kansalaisopiston senioritanssiryhmän esityksiä. Ohjaaja Anja Lajusen rohkaisemana myös yleisö uskaltautui senioritanssin pyörteisiin.

Tansseihin saavuttiin monenlaisilla kulkuvälineillä.– Tanssilla on monia myönteisiä vaikutuksia ikäihmiselle; se parantaa liikkuvuutta ja tasapainoa, virkistää muistia ja auttaa luomaan sosiaalisia suhteita, kertoo Lajunen.

Lavalla nähtiin myös nuorta verta, kun fysioterapeutti Johanna Rajala esitti yhdessä Arsi Anttilan kanssa sikermän erilaisista tanssilajeista. Näiden nuorten pyörähtely sai yleisön haukkomaan henkeään ja huokailemaan ihastuksesta.

Vapaata tanssia vauhditti haitari- ja laulutaituri Tero Lahti perinteisellä iskelmämusiikilla. Yleisön toiveita kuunneltiin ja pääsipä yksi pari tanssimaan lähes 60 vuoden takaisen häävalssinsakin Metsäkukkien tahdissa.

 

Päivätansseista toivotaan perinnettä

Kahvitauolla tanssin lomassa.

Vilpolan tanssitapahtuma oli ensimmäinen laatuaan Pälkäneen vanhustyön järjestämänä.

Kunnan vanhustyö ja Palvelukotisäätiö ovat vuosittain järjestäneet ikäihmisten ulkoilupäivän, ja tänä vuonna suunnitelmaa mietittäessä nousi esiin idea päivätansseista. Ajatuksen toi ilmoille Pälkäneen palvelukotisäätiön fysioterapeutin sijaisena työskentelevä Johanna Rajala, jolla on vahvaa kokemusta lavatanssiharrastuksesta.

Yhdessä kunnan vanhustyön fysioterapeutin Tiina Knuutisen kanssa ideaa lähdettiin jalostamaan ja näin ulkoilutapahtumasta muodostui tanssillinen keskikesän tapahtuma.

Tanssien jälkeen monen kävijän suusta kuului toive tehdä tapahtumasta vuosittainen perinne.

Vanhustyön ja Palvelukotisäätiön fysioterapeutit tekevät tiivistä yhteistyötä kuntouttavan vanhustyön kehittämiseksi Pälkäneen kunnassa.

Palvelutalo Kanervan väkeä nauttimassa tanssien tunnelmasta.

– Ohjaamme ennaltaehkäiseviä ryhmiä, neuvomme muita vanhustyöntekijöitä kuntouttavaan työotteeseen ja tuemme iäkkään kotona asumista monin erilaisin keinoin, kertoo Tiina Knuutinen.

Palvelutalo Kanervassa on seniorikuntosali, ja syksyllä myös Luopioisiin saadaan seniorikuntosalilaitteita.

– Sitten voimme järjestää voima- ja tasapainokoulua molemmissa kunnan keskuksissa, Johanna Rajala sanoo.

Kaikki pälkäneläiset ikäihmiset ovat tervetulleita syksyn ryhmiin. Johanna Rajala 040 356 8689 ja Tiina Knuutinen 040 822 2287 kertovat ryhmistä lisää ja keräävät ilmoittautumisia.

Senioritanssijat vauhdissa Anja Lajusen johdolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?