Maastopuolimaraton keräsi 88 juoksijaa

Noora Ronkainen

Viikko sitten ensimmäistä kertaa Aitoon harjupoluilla juostu maastopuolimaraton tavoitti triathlonin henkeä.

Kukkia Triathlon tunnetaan hyvän mielen kuntotapahtumana. Se saa liikkeelle monet sellaisetkin, jotka eivät muuten laittaisi numeroa rintaan.

Triathlon- ja polkukisan henkeä on rakentamassa oman kylän talkooporukka. Aitoossa paikallinen kangaspaino painoi numerot, kylän palokunta pystytti teltat, kuljetusliike toi vessat ja kyläläiset keittivät sopat, jotka sisältyivät pieneen osanottomaksuun.

– Kun sana kiirii, niin ensi vuonna täällä satoja juoksijoita, kuopiolainen Olli Tikkanen ja jyväskyläläinen Noora Ronkainen ennustivat.

Useimpien juoksijoiden tapaan kaksikko suitsutti tapahtuman tunnelmaa ja harjupoluilla kulkevaa reittiä.

– Polku on jalan alla joustava ja rytmiä joutuu vaihtamaan koko ajan. Mäkiä oli kuitenkin sen verran, että tällaisella tottumattomalla juoksijalla pohkeet menivät pahasti jumiin, sanoi juoksun alla San Franciscosta palannut Tikkanen.

Taistelulajeja harrastava mies hävisi viitisen minuuttia lyhyen matkan voittaneelle tyttöystävälleen.

– Innostuin muutama vuosi sitten juoksemisesta. Kiersin alkuun puolimaratoneja ja katujuoksuja. Mutta tällaiset polkukisat ovat paljon hienompia. Harmi ettei näitä ole enempää, Ronkainen sanoo.

Mikko Kuusela Aitoon poluille starttasi 88 juoksijaa. Mukana oli paljon paikallisia kuntoilijoita, joista osa tutustui reitteihin etukäteen. Kisassa kotikenttäedusta ei ollut hyötyä, sillä täkäläiset kärkijuoksijat tekivät muutaman minuutin ylimääräisen lenkin ensimmäisellä kierroksella.

Harhaanjohtajana toimineen ylöjärveläisen Timo Mäntylän sijoitus ei kärsinyt lisälenkistä, vaan hän juoksi Timo Heikkilän kiinni. Sen sijaan Aki Niemi ja Jani Körhämö jäivät Aitoon ikämiehen taakse, ja niinpä kotimaastoissaan kirmannut Heikkilä kruunattiin Pälkäneen polkumestariksi.

Lisälenkin vuoksi voittaja Mikko Kuuselan marginaali seuraaviin juoksijoihin kasvoi todellista suuremmaksi. Naisista ”Aitoon stadionille” palasi puolimaratonilta ensimmäisenä Sini-Mari Lepistö.

 

Aitoo Trail Maastopuolimaraton 2012 tulokset tapahtuman sivulla.

 

Anssi Kukkonen (kuvassa) ja Petri Hilden pistivät pystyyn polkujuoksukisan, joka veti heti ensimmäisenä vuonna lähes sata juoksijaa.

Timo Heikkilä

Seppo Kääriäisen ja Mirjami Vallin osaaminen takasi toimivan tulospalvelun.

Aki Niemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?