Sortsit, karkkipussi ja 200 euroa, kiitos

Tokmanni-konserni ja Nordea ovat solmineet yhteistyösopimuksen, johon pohjautuen pankin asiakkaat voivat nostaa pankkitililtään käteistä rahaa korttiostosten yhteydessä. Niin kaupan kuin pankinkin väki uskoo, että aiempaa monipuolisempien palvelujen tarjoaminen on asiakkaan etu – ja tulevaisuuden kehityssuunta.

– Esimerkiksi Ruotsissa käteistä rahaa on voinut nostaa jo pitkään suurimmista kauppaketjuista, ja kokemukset ovat olleet hyviä. Jos palvelu otetaan meillä hyvin vastaan, uskon sen voivan levitä laajemmallekin. Asiakkaiden asiointitavat muuttuvat, ja me kehitämme palvelujamme sen mukaisesti, arvioi Kangasalan Nordean konttorinjohtaja Liisa Takovaara.

Luottokunta nosti viimeksi alkuvuodesta esiin ehdotuksen laajasta osta ja nosta -tyylisestä mallista, jonka on arveltu palvelevan erityisesti maaseudun asukkaita. Joistakin kaupoista käteistä rahaa on saanut nostettua jo aiemminkin.

Sydän-Hämeen alueella on yksi Tokmanni, joka sijaitsee Kangasalan Lentolassa. Koska liikkeen sijainti on keskeinen, uusi yhteistyö ei mullista asiakkaiden arkea yhtä paljon kuin vastaavan palvelun leviäminen laajasti haja-asutusalueelle. Asiakkaiden arkea uusi palvelumuoto kuitenkin helpottaa, kun rahaa voi nostaa kaupassa asioidessa.

– Lisäksi saamme kassojen käteisen rahan edelleen kiertoon aikaisempaa sujuvammin, huomauttaa Tokmanni-konsernin toimitusjohtaja Heikki Väänänen.

Palvelu on maksuton, mutta edellyttää tietynlaista pankkikorttia. Käteistä rahaa voi nostaa sirukorteilla myymälöiden kassoilta, joissa on maksupääte ja joissa asiakas voi maksaa korttiostoksensa ja käteisnoston kortin tunnuslukua käyttäen. Noston enimmäismäärä on 200 euroa maksutapahtumaa kohti. Ostoksen suuruudella ei ole euromääräistä alarajaa.

Asiakas saa entiseen tapaan ostoksistaan kassakuitin, jossa käteistä nostettaessa eritellään kaupasta tehdyt ostokset ja käteisnosto. Asiakkaan tililtä veloitetaan kortilla maksetut ostokset ja käteisnosto yhtenä veloituksena.

Tokmanni-konserniin kuuluu eri puolilla Suomea yli 140 myymälää – Tokmannin lisäksi myös esimerkiksi Vapaavalinta kuuluu sen myymäläketjuihin. Pirkanmaalla Tokmanni-konsernin eri toimipisteitä on yhteensä 18.

…..pankkitililtään käteistä rahaa Tokmanni-konserniin kuuluvista myymälöistä korttiostostensa yhteydessä. Tokmanni tarjoaa palvelun kesäkuun 18. päivästä alkaen. …

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?