Koirapuisto avautui Kuhmalahdella

Sabrina (vasemmalla) ja Anna-Leena Lehtimäki huolehtimassa Janne Uusitalon kaukaasianpaimenkoirasta.

Ilouutinen koirille ja yhtä lailla niiden omistajille. Kuhmalahdelle valmistui koirapuisto, jossa lemmikit voivat puuhastella maastossa vapaasti ilman talutushihnaa. Samalla niiden omistajat pääsevät jutustelemaan keskenään.

Kohtaamispaikka rajattiin uusiomateriaalia käsittelevän yrityksen kupeeseen. Metsästä erotettu, puustoinen alue on aitaamisen jäljiltä miltei luonnontilassa. Koiria odottavat juoma-astiat, niiden isäntiä ja emäntiä penkki levähdystä varten.

– Täällä saa käydä koska vaan, puiston rakennuttanut Janne Uusitalo esittelee.

Varsinaisesta koiraparkista ei ole kyse, sillä omistajien täytyy pysyä puistokäynneillä lemmikkiensä seurana.

 

Lisää toimintaa

Koirapuistoa tulevat päivisin asuttamaan Janne Uusitalon kaukaasianpaimenkoirat, jotka jäävät aitojen taakse isännän mennessä työmaalleen. Muutoinkin yrittäjä uskoo puiston täyttävän todellista tyhjiötä.

Kuhmalahtelainen Juho Uusitalo esitteli perheen Otto-bokserille uutta koirapuistoa.

– Kuhmalahdella on paljon koiria, varmaan joka toisessa asunnossa. Täällä ne voivat tavata toisiaan. Kauempaakin ihmiset koirineen voivat lähteä, tulevat samalla nämä seudut tutuiksi.

– Olen itse käynyt Tampereella koirapuistossa ja ajattelin, että Kuhmalahdella voisi olla myös yksi sellainen. Saadaan samalla tänne lisää toimintaa, hän kertoo ideointinsa taustoista.

Koirien oman alueen hän odottaa yhdistävän niin lemmikkejä kuin niiden omistajiakin.

– Ei Kuhmalahdella ole kovin paljon sellaisia paikkoja, missä ihmiset voivat seurustella. Toivottavasti porukka lähtee käymään, miettii Uusitalo, joka odottaa koirapuiston samalla lisäävän metalli- ja konevälitysyrityksensä tunnettavuutta.

 

Tärkeä sisäkoirille

Koirapuiston ensimmäisenä aukiolopäivänä viime lauantaina liikkeellä oli niin kaksi- kuin nelijalkaisiakin paikkaan tutustujia.

– Muuten vaan poikettiin katsomaan, millaista täällä on. Voi olla, että tullaan uudestaankin, Juho-poikansa ja koiransa Oton kanssa avajaisissa käväissyt Harri Uusitalo arveli.

Väljästi eläminen on Otto-bokserille jokapäiväistä herkkua, se kun saa olla jatkuvasti vapaana kotonaan maatalon pihapiirissä.

Elviksen ensimmäinen kerta koirapuistossa. Rottweilerin seurana Helena Yli-Somero.

Anna-Leena Lehtimäki korosti koirapuiston merkitystä ahtaammissa oloissa eläville lemmikeille.

– Hienoa, kun on tällainen laitettu. Sellaiset koirat, jotka eivät voi olla vapaina, pääsevät täällä liikkumaan.

Vapaaseen olemiseen tottunut koira ei sen sijaan hihnan irrottamisesta ihmeemmin riehaantunut. Rottweiler-uros Elvis nimittäin kiersi puistossa vain pienen lenkin ja palasi pian takaisin portin pieleen.

– Elvis on vapaana omakotitalon pihalla. Ja se on kaiken lisäksi kauhean laiska, Helena Yli-Somero perusteli vanhempiensa luona Pälkäneellä asuvan koiran käyttäytymistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?