Tuunarin Torppa huoltaa lapsiperheet ja mökkiläiset

Tuunarin Torppa
Salla Jokela ja Samu Salminen kattavat Tuunarin Torpan pöytään maukkaan keittolounaan.

Laitikkalan makukylän palvelut täydentyvät kesän ajaksi, kun Suttisen marjatilan ja Kesänmaun välissä avaa uusi pysähdyspaikka.

Tuunarin Torpan on lapsiperheiden ja mökkiläisten huoltopiste. Idyllisessä maalaismiljöössä voi syödä maittavan keittolounaan. Lapsille on tarjolla temppurata, elämyspolku lampaineen sekä poniratsastusta. Mökkiäinen voi pesettää pyykit ja matot.

– Tarkoituksena ei ole kilpailla sellaisten yrittäjien kanssa, jotka elättävät itsensä mökkitalkkarihommilla ympäri vuoden. Me tarjoamme vilkkaimpaan mökkiaikaan sellaisia palveluita, joihin muiden rahkeet eivät riitä, esimerkiksi mökkien siivousta, Marja-Liisa Suomalainen sanoo.

Myös Tuunarin Torpan lounastarjonta täydentää Laitikkalan muiden matkailukohteiden palveluita. Keittolounaan lisäksi tarjolla on herkullista ravintolaruokaa keskiviikko- ja lauantai-iltaisin.

– Iltaravintolan ruokalista elää päivittäin. Tarjolla on aina vähintäänkin kasvis- ja liharuokavaihtoehto, Salla Jokela sanoo.

 

Samu on kokki ja rakennusmies

Marja-Liisa Suomalaisen pihapiiriin rakentuvaa Tuunarin Torppaa pyörittävät tamperelaiset 

ja Salla Jokela.

Ympäristöinsinööri Salla Jokela on työskennellyt talvesta alkaen ympäristöalalla toimivassa Sirium Oy:ssä. Samu Salminen on Jokelan veroinen monitaituri, joka ei työtä pelkää. Kokki ja rakennusmies on osoittanut Torpan rakennusvaiheessa, että kädessä pysyy sekä kauha että vasara.

– Juhannukseksi kaikki on valmista, Samu Salminen vakuuttaa.

Salla Jokela kävi aikanaan ammattilukion, jonka jälkeen hän hankki ravintolakokemusta Itävallan rinneravintolasta ja Särkänniemestä. Pari vuotta sitten Kangasalta kokiksi valmistuneelle Salmiselle ruoka on sekä työ että harrastus.

– Harrastan eräänlaista makumatkailua. Reissuissa tulee aina maistettua kaikki paikalliset erikoisuudet.

Lisäaineetonta ja luonnonmukaista

Tuunarin Torpan vannoo luonnonmukaisuuden ja lisäaineettomuuden nimiin.

– Arvostamme maaseudun perusmakuja erilaisilla mausteilla tuettuna. Suuri osa raaka-aineista saadaan tuoreena kävelyetäisyydeltä, Salla Jokela ihastelee Laitikkalan tarjontaa.

Myös lasten ruokalistaa suunniteltaessa otetaan huomioon ravintosisältö, makumieltymyksiä unohtamatta.

– Tarjolla on jotain muuta kuin nakit ja ranskalaiset. Esimerkiksi lihamakaronilaatikolla lapset jaksavat paljon paremmin.

Keittiö huomioi maito-, vilja- ja muut ruoka-aineallergiat. Tarjolla on aina kasvisruokaa sekä lihaisa äijävaihtoehto. Silloin tällöin yllätetään paikallisilla erikoisuuksilla, kuten strutsilla. Ruuan ohessa voi siemaista oluen tai siiderin.

– Patiosta ei tehdä mitään kaljaterassia. Hain kuitenkin anniskeluoikeudet, koska monen mielestä olut kuuluu ruuan yhteyteen, Marja-Liisa Suomalainen sanoo.

Tuunarin Torppa palvelee maanantaita ja tiistaita lukuun ottamatta joka päivä kello 11–17. Keskiviikkoisin ja lauantaisin jatketaan puolille öin.

Aurinkoisena kesäpäivänä ruokailijat levittäytyvät pihapöytiin ja patiolle, kehnommalla kelillä käytössä ovat käytössä vanhaan navettarakennukseen remontoidut ruokatilat.

Tuunarin Torppa toteuttaa kaikenikäisille mökkiläisille ja matkailijoille myös melontaseikkailuita, kunnon kohotuskursseja, liikuntatuokioita, askartelu- ja taidekursseja. Ensimmäiset kurssit ovat Terhi Kallion kivenmaalauskurssi torstaina 28.6. kello 14 ja 15.30 sekä arkkitehti Marja Kuisman ympäristötaidekurssi perjantaina 29.6. kello 11–16.

 

Kommentointi on suljettu.