Kansalaisaloite turkistarhauksen lopettamiseksi

Suomalaiset eläinsuojelujärjestöt ovat tiivistäneet rivejään ja työn alla on aloitteen teko jonka tavoitteena on kieltää turkistarhaus Suomessa. Tämä tarkoittaa asteittaista luopumista elinkeinosta, jossa eläinten hyvinvointia ei pystytä riittävissä määrin takaamaan ja joka lisäksi on haitallista ympäristölle. Turkistarhaus ei kuulu eettisesti toimivaan nyky-yhteiskuntaan.

Kansalaisaloitteiden tekeminen on ollut mahdollista Suomessa maaliskuun alusta 2012 lähtien. Tämä tarkoittaa sitä, että vähintään 50 000 äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi. Eduskunnalla on tällöin velvoite ottaa aloite käsiteltäväksi.

Nimiä kerätään erilaisissa tapahtumissa, kaduilla ja useissa yrityksissä ympäri Suomea. Allekirjoittajan tulee olla äänioikeutettu Suomen kansalainen ja vähintään 18-vuotias.

Pääjärjestäjinä turkistarhauksen kieltämiseen tähtäävässä aloitteessa toimivat Animalia, Luonto-Liitto, Oikeutta Eläimille ja noin neljästäkymmenestä paikallisjärjestöstä muodostuva Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto eli SEY ry. Nimiä keräämässä on lisäksi suuri joukko muita järjestöjä ja yrityksiä sekä yksityishenkilöitä. Aikaa nimien keräämiseen on kuusi kuukautta, marraskuun puoliväliin saakka. Nimiä on kerätty tällä hetkellä jo noin 15 000.

Pälkäneellä sinulla on mahdollista osallistua kampanjaan heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Nimien kerääjät ovat tavattavissa Pälkäneen torilla ja kylän raitilla klo 12-16 välisenä aikana. Heidät tunnistaa sinisistä keräysliiveistä. Olet tervetullut keskustelemaan samalla myös muista mieltäsi askarruttavista eläinsuojeluun liittyvistä kysymyksistä.

Hanna Heino, Markku Alanko ja Tiia Karvanen
SEY ry:n vapaaehtoiset eläinsuojeluvalvojat

Kommentit (2)

 1. RMZ

  Turkiseläimet ovat jalostettuja eläimiä, millä ei ole mitään tekemistä luonnonvaraisten eläinten kanssa. Tässä puututaan turhan törkeästi toisten lailliseen yritystoimintaan sekä elinkeinoon.
  Turkikset ovat näytelleet suurta osaa Suomessa ja niitä on käytetty mm. maksuvälineinä.

  Mikäli et tykkää turkiksista niin älä osta niitä.

  Pitäisikä kieltää esim. maitotilat, siellähän käytetään lehmiä ihmisten hyväksi, juokaa vettä.
  Totaalikielto lihakarjan pitämiselle, syökää vihanneksia.
  Entäs broilerikanalat, soijarouhetta peliin.

  Tänäpäivänä kun ihmisillä on paljon luppoaikaa niin keksitään turhan paljon turhan aikaista toimintaa.

  Eläimistä pidetään parempaa huolta kun ihmisistä.

  Eläinsuojelun kyllä ymmärrän kuhan se pysyy järkevissä mittasuhteissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?