Lapset opettelevat piirakantekoa Äijälässä

Kangasalan Karjalainen Kulttuurikeskus Äijälä on ollut pikku leipureiden heinäkuinen tapahtumapaikka jo usean vuoden ajan. Jopa lähes kaksisataa pientä piirakkapulikan pyörittäjää on kahden päivän ajan häärinyt leivontapöytien äärellä.

Karjalaisemäntien taidot ovat maankuulut ja oppi välittyy nuoremmille. Piirakan ehkä vaikeimmaksi mielletty rypytyskin sujuu pienen harjoittelun jälkeen yllättävän hyvin.

Oppi sopii kaikenikäisille lapsille. Jokaiselle neuvotaan henkilökohtaisesti piirakan tekeminen. Piirakka merkitään ja laitetaan uuniin.  Kumma kyllä, se itse leivottu piirakka maistuu usein paremmalta kuin olisi osannut odottaakaan.

Äijälän piirakkakurssi ovat osa kunnassa järjestettävää ”Lasten löytöretki” -kokonaisuutta. Viikon ajan eri kohteissa järjestetään lapsia kiinnostavia tapahtumia. Euroopan perinneruoaksi hyväksytyn herkun tekemisen opettelu sopii ernomaisesti tähän yhteyteen.

Lasten piirakkakurssi Äijälässä keskiviikkona 4.7. ja torstaina 5.7 kello 11–16.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?