Tapahtumaviikko on täynnä teatteria, musiikkia ja kisailuja

Sahalahden Suvipäivät käynnistyivät 30. kertaa

Sahalahden Suvipäivät 2012

Sahalahden Suvipäiviä on vietetty vuodesta 1983 lähtien juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tapahtuma syntyy joka kesä paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen yhteistyönä. Kun monet toimijat kantavat kortensa kekoon, saadaan aikaan monipuolinen tapahtumaviikko – paikalliskulttuuria parhaimmillaan.

Tämän kesän Suvipäivät avattiin sunnuntaina 24.6. klo 18 Sahalahden makasiinilla. Tervehdyssanat lausui Lauri Arra ja musiikista vastasi vaasalainen laulaja ja lauluntekijä . Juhlavuoden kunniaksi Sahalahti-Seura tarjosi yleisölle kahvit.

Maanantaina pidetään ohjelmalliset pikkuiltamat Iso-Mattilassa. Sahalahden kirjanystävät tarjoilevat yleisölle perinteistä iltamaohjelmaa ja Reima Ojala soittaa nurkkatanssit.

Iltamissa nähdään myös pienoisnäytelmä Rengin rakkaus. Tiistaina on vuorossa kansan­musiikkiyhtye Tähkäpäiden kämppä­konsertti Rajalan kämpällä Laipanmaassa ja, sään salliessa, jatkot Matin laavulla Verkkojärvellä.

Keskiviikkona kylä- ja koulu­yhdistys Vilpeilän Valpas järjestää pihapelien eli petankin ja mölkyn Sahalahden mestaruuskisat Taustialan kentällä.

Torstai taas on perinteisesti ollut seurakunnan lähetystyön ilta – hengellisen musiikin merkeissä. Juhlavuoden konsertissa esiintyvät Sahalahden omat gospelmuusikot Minna ja Jussi Pyysalo.

Perjantai-iltana puolestaan on tarjolla ohjelmaa koko perheelle Lahdenkulman kyläjuhlilla. Lauantaina, markkinoiden jälkeen, suunnataan Suomen vanhimmalle toimivalle tanssilavalle Salmentaakse. Sahalahden Marttojen järjestämät tanssit tahdittaa Duo Saku Backman. Suvipäiväviikko päättyy sunnuntaina 1.7. Holmansaaressa järjestettävään kansanmusiikkikirkkoon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?