Mökkirantojen ja järvenselkien kännykkäverkko nopeutui

Pälkäneen Vimmunkulman ja Kukkolan seudun sekä Kangasalan Kautialan kännykkäyhteydet ovat kohentuneet kevään ja alkukesän aikana. Sonera on rakentanut alueille uusia tukiasemia, jotka paikkaavat katvealueita ja nostavat verkon tiedonsiirtonopeuksia.

Älypuhelimet, tabletit ja muut uudet laitteet ovat lisänneet langatonta tiedonsiirtoa. Dual carrier -tekniikalla 3G-verkon tiedonsiirtonopeus saadaan nostettua jopa 42 megabittiin sekunnissa. 3G-verkon perusnopeus on puolet tästä.

4G-verkko mahdollistaa jopa 100 megabitin sekuntinopeuden. Uusinta teknologiaa on rakennettu lähinnä suurimpiin kaupunkeihin. Esimerkiksi Sappeen viime talvena kohennetut yhteydet toimivat 42 megabitin sekuntivauhdilla. Vastaaviin nopeuksiin päästään Pälkäneen ja Kangasalan keskustoissa ja suurilla järvillä.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?