Historiallinen Pikonlinna herää henkiin

Rantatörmän asukkaat muuttavat tammikuussa

Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan tammikuussa Kangasalan Pikonlinnaan valmistuvaan uuteen kerrostaloon. Vesijärven rantamaisemiin nousevan Rantatörmän rakennustyöt alkoivat maaliskuussa. 22 huoneiston talo on ensimmäinen osa laajasta kokonaisuudesta.

Pikonlinnan historialliseen harjumaisemaan rakennetaan tulevien vuosien aikana yhteensä 30 000 kerrosneliömetriä. Uudisrakennusten lisäksi vanhoja sairaalarakennuksia remontoidaan uuteen käyttöön.

Pikonlinnan alueen sydän on 1930-luvulla raken­nettu parantola, jossa to­imii nykyisin hoiva-, hyvinvointi-, terveys- ja catering-alan yrityksiä.

– Pikonlinnan vanha sairaala-alue herää henkiin, kun alueelle saadaan sekä työpaikkoja että asumista. Suunnitelmissa yhdistyy luontevasti alueen arvokas vanha rakennuskanta ja korkeatasoinen uudisrakentaminen, Kangasalan tekninen johtaja Mikko Ilkka sanoo.

Aluetta rakentaa Skanska.

– Toteutamme tyylikkään asuinmiljöön, joka sopii alueen henkeen ja vanhaan rakennuskantaan, hankekehitysjohtaja Seppo Riihelä Skanskasta sanoo.

Kerrostalojen lisäksi luonnonläheiseen ja rauhalliseen järvi­maisemaan nousee huvilatyyppisiä pientaloja.

– Pikonlinnasta tulee uuden ajan kylä, jossa yhdistyvät eri elämäntyylit ja ikäryhmät.  Isojen terassiparvek­keiden ja näköalaikkunoiden kautta luonto tulee sisälle asuntoihin, toimitusjohtaja Laura Airak­sinen Pikonlinna Kiinteistöistä sanoo.

Pikonlinnan vetovoimaa lisäävät monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet sekä palvelut. Hoiva- ja hyvinvointipalveluiden lisäksi tarjolla on muun muassa lähiruokaa. Armas -perheen myymälä kauppaa perjantaisin leipää, leivonnaisia, grilliherkkuja, kalaa, salaatteja, juustoja ja muita maitotuotteita.