Mansikkajuhlat: näytelmää varten lavastetaan koko juhlatalo

Touhula muuttuu rautatieasemaksi

Timo Humalisto Mansikkajuhlilla ensi-iltansa saaneessa näytelmässä

Mansikkajuhlia vietetään sunnuntaina Kuhmalahden Vehkajärvellä perinteisin menoin. Kello 13 päästään ihastelemaan, mitä näytelmäpiiri on tänä vuonna saanut aikaan. Kello 15 alkavat kisailut kentällä ja illalla Touhulassa tanssitaan Kari Hirvosen tahtiin.

Mansikkajuhlien kohokohta on uuden näytelmän ensi-ilta. Tänä vuonna nähdään Juhani Ahon Rautatie. Projekti on ollut näytelmäpiirille tavallista työläämpi.

– Kunnianhimoisena ajatuksenamme on, että katsoja siirtyisi näytelmän miljööseen heti lippuluukulla. Koko Touhula lavastetaan vanhaksi asemarakennukseksi odotustiloineen ja ravintoloineen, Esko Lahtinen kertoo.

Mansikkajuhlilla lavastusta ei voida toteuttaa aivan koko laajuudessaan, jotta tanssilattia ehditään raivata illaksi kuntoon. Seuraavan kerran näytelmää pääsee katsomaan tiistaina 3.7. ja torstaina 5.7. kello 19.

Sami Niittynen heittää saapasta Mansikkajuhlien kesäkisoissa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?