Pälkäneen kunnan työntekijä on vuodessa kuukauden sairauslomalla

Jukka Kittilä

– Kunnan työntekijät ovat vuodessa keskimäärin kuukauden pois töistä sairauden vuoksi, Jukka Kittilä (kesk) avasi henkilöstökatsauksen lukuja.

– Sairauspoissaolot kasvavat huimaa vauhtia sosiaalipuolella. Voiko henkilöstö niin huonosti, Maria Aho (sd) kyseli.

Hallintojohtaja Maija-Riitta Mäkitalo selvitti, että kyse on osin tilastoharhasta. Sosiaalipuolella on paljon perheellisiä työntekijöitä, ja heidän poissaoloikseen kirjautuvat myös ne päivät, jolloin he ovat kotona hoitamassa sairasta lasta. Kun lasten sairaudet putsataan tilastoista, Pälkäne on sairauspoissaoloissa kuntakentän keskiarvon alapuolella.

Perusturvajohtaja 

totesi, että työntekijöiden ikääntyminen alkaa näkyä tilastoissa.

– Työ on fyysistä, eivätkä työasennot ole aina ihanteellisia lapsia tai vanhuksia nosteltaessa. Ikääntyneillä työntekijöillä alkaa olla kulumia ja uupumista.

Kun sairauspoissaolot ovat toistuvia, työkykyä tarkastellaan tiiviissä yhteistyössä työterveyshuollon kanssa.

Kommentit (3)

  1. Pena

    Putsattiinko muidenkin kuntien sairaspoissaoloista ennen vertausta lasten sairauksista aiheutuneet poissaolot? Vai onko Pälkäne ainoa kunta jossa on perheellisiä työtekijöitä?

  2. naisvaltaisuus

    Kunnat ovat naisvaltaisia työpaikkoja. Kun on pari pientä lasta niin äidille kertyy helposti kuukausi poissaoloja pelkästään flunssakaudella. Isät ovat harvemmin kotona paapomassa pienokaisia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?