30. Haltiapäivät vietetään perinteisin menoin

Vuotuiset Haltian kylän Haltiapäivät ovat perinteinen kyläjuhla monessa mielessä. Ensinnäkin juhlassa tärkeintä on rento tunnelma ja yhteisöllinen meininki.

– Ensi lauantainen juhla pannaan vuosittain pystyyn vapaaehtoisten voimin. Haltialla ei ole virallista kylätoimikuntaa, mutta niin kutsuttu toimiva kylätoimikunta täältä kyllä löytyy, tapahtumaa järjestämässä oleva Tapio Körhämö kertoo.

Myös ohjelma tehdään pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Ohjelmisto on koostunut viimeiset 30 vuotta muun muassa arpajaisista, juhlapuheesta, lasten esityksistä, yhteislaulusta ja illan päättävistä tansseista.

Tänä vuonna yleisöä tanssittaa yhden miehen orkesteri Matti Rauhalahti, jonka tahdissa tanssahdelleen puoli yhden korville. Itse tapahtuma alkaa kello 19.00. Virallinen ohjelmaosuus kestää parisen tuntia, minkä jälkeen alkavat tanssit.

– Paikan päälle kannattaa tulla ajoissa, sillä torppa täyttyy nopeasti. Ulkona on yleensä aikamoinen puheenporina, joten sieltä ohjelmaa on vaikeampi kuulla, Körhämö muistuttaa.

 

Kyläjuhla ei rahasta

Haltiapäivät keräävät Torpalle vuosittain parisen sataa kyläläistä ja kesäasukasta. Torpan pihapiirissä on leikkipuisto ja kota, jossa voi grillata makkaraa.

– Torpalla myydään kyllä kahvia ja makkaraa, mutta omienkin eväiden tuominen on sallittua. Tämän juhlan tarkoitus ei ole rahastaa, Körhämö sanoo.

Leivonnaiset paikan päälle tuo kylän oma leipuri Eero Sievola, joka pyörittää Luopioisten Kotileipää.

Juhlapuheesta vastaa tänä vuonna Saija Syväpää.

– On hienoa saada kylän oma nuori pitämään puhetta. Yleensä kun nuo puhujat tuppaavat olemaan vähän varttuneempaa porukkaa Körhämö toteaa.

Haltiapäivät Haltian Torpalla lauantaina 7.7. kello 19 alkaen osoitteessa Hirvijärventie 14.

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?