Kirkastusjuhlien päivitetty linja toimii

Aitoon Kirkastusjuhlat on vannonut vuosikymmenien ajan Suomirockin nimiin. Yleisömagneetteja ja tunnelman takaajia ovat olleet Yön ja Popedan kaltaiset Härmärockbändit.

Jo viime vuonna Petri Nygård osoitti, että uusimmasta aallostakin löytyy artisteja, jotka toimivat loistavasti Honkalassa. Tämänvuotiset juhlat jatkoivat päivitetyllä linjalla.

Päätöspäivänä Jukka Poika ja Elokuu heittivät kovan haasteen 16. Kirkastuskeikkansa soittaneelle Apulannalle, joka toimi maanantaiyönä itseoikeutettuna päätösesiintyjänä.

Sekä Jukka Poika että Elokuu ovat naittaneet höpötysmusiikkiin tuoreita sävyjä. Letkeästä reggaemeiningistä ammentava Jukka Poika veti kolme sukupolvea Rokkiliiteriin. Yhtä laajan kuulijakunnan on hankkinut Elokuu, joka on liittänyt puhemusiikkiin kansanmusiikkitunnelmia.

Läskibasson, haitarin ja urkuharmonin säestyksellä esitettynä sanoma uppoaa vanhempaankin musiikin ystävään. Vaikkei ulkona yhtä kuuma kuin edellisvuosina, Juhlatalon ilma oli Elokuun soittaessa vielä kosteampaa ja paksumpaa.

Sävykkään bilemusiikin jälkeen korostui vaaran tuntu, joka sisältyy Apulannan keikkoihin. Heinolan trio on tehnyt parikymmenvuotisella uralla kasapäin hittejä, joilla koetella hikisen Honkalan lattialankkujen kantavuutta.

Kirkastusjuhlat vetivät kolmena päivänä yhteensä reilut 8000 kävijää. Suosituin oli lauantai-ilta, jolloin paikalla oli 3500 juhlijaa. Päätösiltana tunnelma oli vielä tiiviimpi ja juhla-alueen palvelut kovemmalla koetuksella, sillä lauantaina väki vaihtui Robinin keikan jälkeen. Maanantaina juhlijat sen sijaan viihtyivät Honkalassa koko illan, ja hyväntuulinen yleisömeri täytti samaan aikaan kaikki kolme lavaa sekä Retrodiskon.