Talkootyö on maaseudun elinehto

Maaseudulla on aina tiedetty, että valmiiksi ei tule ellei itse tee. Niinpä lukuisat tapahtumat, näyttelyt ja esitykset tehdäänkin itse, talkootyönä. Parhaimmillaan järjestelyihin osallistuu koko kylä kolmessa sukupolvessa, kuten Aitoon Kirkastusjuhlissa.

Pienen notkahduksen jälkeen sai Aitoon VPK talkoolaisineen viime vuonna juhlat uuteen nousuun niin sisällöllisesti kuin taloudellisestikin. Merkittävää myös on, että järjestävä organisaatio on onnistunut siinä, missä moni muu ei: Vastuullisiin tehtäviin on mukaan on saatu nuorempaa sukupolvea. Erkki Hyöki, Janne Sokka, Joni Ali-Kippari, Tiina Keino ja Veli-Pekka Kangasniemi ovat onnistuneesti ottaneet kannettavakseen suuret roolit kokeneiden tekijöiden, mm. Kari Keinon, Jarmo Salosen ja Heli Jänismäen rinnalla.

Nuori energia kulkee hedelmällisesti käsi kädessä kokemuksen kanssa. Tämä näkyy myös yleisölle, sillä esiintyjälinjausta on niin ikään rohkeasti päivitetty: perinteisten rokkijyrien rinnalle nousee Honkalan lavoille myös nuoria, moderneja, nousevia bändejä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?