Tähkäpäät juhli Kaustisella

Kymmenen vuotta sitten Tervaniemen työväentalolla Kuhmalahdella järjestettiin iltamat 1950-luvun tyyliin. Näihin kuvitteellisiin pienviljelijäyhdistyksen iltamahuveihin oli koottu laulukööri, joka sai nimekseen Tähkäpäät.

Tervaniemen iltamista alkoi kansanmusiikkiyhtye Tähkäpäiden tarina. Vuosien varrella yhtyeen ilmeikkäät esitykset – muun muassa kansanlaulut ja Reima Ojalan omat sävellykset – ovat tulleet tutuiksi sahalahtelaiselle ja seutukunnan yleisölle. Tähkäpäät ovat olleet jatkumo sahalahtelaiselle yhtyelauluperinteelle, jota edustivat aikanaan Wanhat herrat ja sittemmin Wanhat herrat ja Wenlat.

Tähkäpäät on esiintynyt lukuisilla kansanmusiikkifestareilla eri puolilla Suomea. Niinpä yhtyeen kymmenvuotista taivalta juhlistettiinkin heinäkuun puolivälissä Kaustisen kansamusiikkijuhlilla juhlakonsertin merkeissä. Yleisölle tarjoiltiin hieno ja lämminhenkinen musiikkituokio, jossa pääosassa olivat erityisesti Tähkäpäiden alkuvuosien suosikkisävelmät.

Kymmenvuotiskonsertin harjoitukset Kaustisella. Kuvassa Leena Kruuti (vasemmalla), Suvi Puronen, Anja Tuokko ja Reima Ojala.

Toivottavasti konsertti kuullaan vielä kotikylilläkin.

Tähkäpäiden nykykokoonpanossa laulavat ja soittavat Leena Kruuti, Reima Ojala, Suvi Puronen ja Anja Tuokko.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?