Kangasalan nuoret urhot SM-hopealle

Manu Lahtinen, Eetu Sikkinen, Benjamin Heinonen ja Topi Sikkinen juoksivat SM-hopealle.

M17 4x100m alkuerissä juoksivat Markus Lassila, Olli Herkman, Eero Leonsaari ja Petteri Heinonen. Mukana oli 18 joukkuetta. Viesti alkoi poikien osalta hyvin mutta valitettavasti viimeinen vaihto meni pitkäksi ja se johti hylkäykseen.

15-vuotiaat pojat aloittivat urakkansa 4x100m alkuerillä. Jatkoon ja loppukilpailuun pääsi erien kaksi parasta plus kaksi joukkuetta aikojen perusteella yhteensä 22 joukkueesta. Pojilla meni vaihdot melko hyvin ja sijoitus oli erän kolmas ja pääsy loppukilpailuun oli taattu aikavertailun kautta ajalla 47,94. Tämä oli viidenneksi kovin aika. Taakse jäi monta suurseuraakin.

Hieno yllätys, sillä loppukilpailupaikkaa ei ihan osattu odottaa. Joukkueessa juoksivat Benjamin Heinonen, Niko Sarkkomaa, Antti Leonsaari ja Antti Herkman.

Iltapäivällä oli vuorossa loppukilpailu. Tavoitteena oli parantaa aikaa aamupäivästä. Kisa lähtikin hyvin käyntiin ja ensimmäinen vaihto sujui vielä paremmin kuin aamulla. Sitten tapahtui jotain yllättävää, ja juoksu jäi kesken toisella osuudella. Pikaviesti on herkkä laji ja sen osoitti tämäkin juoksu.

Sunnuntaina oli vuorossa M17 4×100 aitajuoksuviesti. Alkueriä ei tarvittu, koska juoksu juostiin suoraan loppukilpailuna 6 joukkueen kesken.  KU-68:n pojat juoksivat aitajuoksun hienosti ilman ongelmia ja sijoitus oli viides ajalla 57,10. Joukkueessa juoksivat Olli Herkman, Antti Herkman, Topias Koukkula ja Petteri Heinonen.

M17 4x300m alkueriä oli myös 3 ja KU-68 juoksi kolmannessa erässä toiseksi päästen loppukilpailuun. Alkuerässä joukkuessa juoksivat Petteri Heinonen, Olli Herkman, Antti Herkman ja Markus Lassila. Aika oli 2.34,03. Loppukilpailu oli vuorossa iltapäivällä. KU joutui vaihtamaan Olli Herkmanin Topias Koukkulaan loppukilpailussa kun Olli loukkasi jalkaansa aitajuoksun finaalissa. Sijoitus oli seitsemäs.

Viimeinen laji KU-68:n osalta oli sunnuntaina iltapäivällä P15 4x800m viesti. Tähän oli etukäteen laitettu suurimmat odotukset ja tällä kertaa ne myös täyttyivät.

Pojat olivat jo viime vuonna Tuusulan SM-viesteissä asettaneet tavoitteeksi mitalin tänä vuonna ja kovasti sen eteen tehtiin töitä vuoden aikana. Lauantaina oli vielä hieman epävarmaa miten joukkueen käy kun Eetu oli ollut 3 päivää kuumeessa. Onneksi sunnuntaina ei enää ollut kuumetta ja Eetu pääsi mukaan.

Kisaan lähti mukaan 17 joukkuetta. Etukäteen oli laskettu että KU-68:n joukkue voisi yltää sijoille 2-6 jos kaikki onnistuu. Manu Lahtinen päätettiin laittaa aloittajaksi koska hän ei jääkiekkoilijana kaihtaisi pieniä kontaktejakaan. Vasta 13-vuotias Manu on koko kesän osoittanut loistavaa juoksukuntoa. Hän tuli vaihtoon kärkipäässä ja juoksi ennätyksensä 2.16,9.

Toisena matkaan lähti Eetu Sikkinen. Hän tarkkaili tilannetta ensimmäisen kierroksen ja avasi pellit toisella kierroksella. Sikkinen toi kapulan vaihtoon ihan kärjen takana ja juoksi loistavan ajan 2.14,9. Benjamin Heinonen lähti matkaan kolmantena viestinviejänä. Benjamin on ollut tasaisessa kunnossa koko kesän ja juoksi jälleen hyvän juoksun päästämättä toista sijaa liian kauas. Benjamin aika oli 2.10,7.

Neljäntenä viestinviejänä matkaan pääsi KU-68:n kovin valtti Topi Lahtinen ja mitali alkoi vaikuttaa varmalta. Hän ohittikin HIFK:n juoksijan ja karisti hänet kannoiltaan viimeisen kierroksen aikana: aika 2.05,6 takasi hopeamitalin yhteisajalla 8.48,48. Se jää vain muutaman sekunnin piiriennätyksestä.

Voiton vei tänäkin vuonna HKV, joka juoksi viime vuonna Suomen ennätyksen. Juoksun aikana nähtiin myös dramatiikkaa kun HIFK:n juoksija työnsi HKV:n juoksija kumoon ensimmäisellä osuudella.

KU:lla oli katsomossa iso kannustusjoukko, ja huuto oli kova juoksun aikana. Samalta penkkiriviltä eräs muun seuran edustaja sanoikin juoksun jälkeen että kyllä kannatti kannustaa.

Viestit ovatkin yksi yleisurheilun hienoimmista lajeista.

Teksti: Ilkka Heinonen

Kuva: Panu Siltanen

 

SM-viestijuoksut, Pori 14.–15.7.

M17 4x100m. Alkuerät: 1) HKV 1 43,66Q, …, KangU68 1 DQ (Markus Lassila, Olli Herkman, Eero Leonsaari, Petteri Heinonen).

M17 4x300m. Loppukilpailu: 1) OulPy 2.24,80 (Jere Hölttä, Jere Posti, Ilari Rautalin, Philippe Nkansi), …, 7) KangU68 2.39,19 (Petteri Heinonen, Topias Koukkula, Antti Herkman, Markus Lassila).

M17 4x100maj. Loppukilpailu: 1) EspTa 54,17, …, 5) KangU68 57,10 (Olli Herkman, Antti Herkman, Topias Koukkula, Petteri Heinonen).

P15 4x100m. Alkuerät: 1) HKV 46,17, …, 5) KangU68 47,94q (Benjamin Heinonen, Niko Sarkkomaa, Antti Leonsaari, Antti Herkman). P15 4x100m. Loppukilpailu: 1) HKV 45,83 (Veeti Vartiainen, Arttu Paananen, Niklas Bryggare, Joni Heikkilä), …, KangU68 DNF (Benjamin Heinonen, Niko Sarkkomaa, Antti Leonsaari, Antti Herkman).

P15 4x800m. Loppukilpailu: 1) HKV 8.41,16 (Anton Salmenkylä 2.19,5, Eliel Walden 2.09,3, Eetu Laaksonen 2.10,7, Julius Uutela 2.01,5), 2) KangU68 8.48,48 (Manu Lahtinen 2.16,9, Eetu Sikkinen 2.14,9, Benjamin Heinonen 2.10,7, Topi Lahtinen 2.05,6).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?