Kolme lajia, hyvää tahtoa ja kavereita

Hyvän mielen tapahtuman mukaisissa tunnelmissa Petri Oksman lähti kannustamaan viestikaveria Pauli Kiurua juoksuosuudelle.

Triathlonin voittaja Rauno Koski.

Rauno Koski, Johanna Virtanen, Jaakko Ranta ja Emma Lehtonen olivat päivän nimet viime lauantaina Kukkia Triathlonissa, vaikka ansaittua aihetta tyytyväisyyteen oli kaikilla eri matkoilla maaliin päässeillä. Niin sanotulla pitkällä matkalla eli kilpahenkisemmällä triathlonilla Koski ei antanut viime vuoden kakkosen Kai Söderdahlin saavuttaa itseään juoksuosuudella, vaikka tämä hyvää vauhtia pitikin. Kosken kokonaisvauhti 600 metrin uinnissa, 52 pyöräilyssä ja 13 kilometrin juoksussa oli sen verran huimaa, että Ivan Luckin reittiennätys jäi vain vajaan minuutin päähän. Viime vuoden voittaja Paavo Hiltunen paransi viimekesäistä aikaansa, mutta se riitti silti ”vasta” neljänteen sijaan.

Naisten triathlonilla voittoa tuuletti Johanna Virtanen, joka kellotti kovan ajan: 2.43,32 olisi miesten sarjassakin oikeuttanut kirkkaasti kymmenen parhaan joukkoon. Viime vuoden ykkönen Hennariikka Rahkola koki saman kohtalon kuin Hiltunen miehissä: selkeästä aikaparannuksesta huolimatta sijoitus oli neljäs.

Triathlonia kevyemmässä – mutta varmasti riittävän raskaassa – riatlonissa Jaakko Ranta kohensi viimevuotista aikaansa viidellä minuutilla ja nousi voittoon. Ratkaisu nähtiin juoksuosuudella, jolle ampaisi seitsemän kärkimiestä runsaan puolentoista minuutin sisällä. Ranta lähti päätösetapille neljäntenä.

Naisten riatlonissa Emma Lehtonen piti uinnin ja pyöräilyn jälkeen saavuttamansa kahden minuutin johdon myös juoksussa. Juoksuosuudella lähin uhkaaja vaihtui, kun Leena Kudjoi ohitti Marika Viinikan.

Kukkia Triathlon 2012 -kilpailun tulokset

Paikoillanne, valmiit…

Riatlonin lähtö on sähäkkä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?