KU-68:n pojat mitalivauhdissa pm-kisoissa

Hämeen Seudun Yleisurheilun 17–19-vuotiaiden piirinmestaruudet kisailtiin Valkeakoskella. Ensimmäistä vuotta M17- sarjassa kilpailevat KU-68:n nuoret miehet – 16 vuotta – Topias Koukkula, Markus Lassila ja Petteri Heinonen ylsivät hienosti mitalisijoille vuotta vanhempien joukossa.

Edellisen viikonlopun kovista SM-viesteistä oli palauduttu hyvin, ja ennätyksiä laitettiin uusille sekuntiluvuille. Tiistaina Topias Koukkula ponkaisi pituudessa pronssille ennätystään sivuavalla tuloksella 593 cm, Petteri Heinosen hyppy kantoi 571cm ja sillä viides sija. Markus Lassila rikkoi 100 metrin alkuerissä 12 sekunnin rajan ajalla 11,93 – 1,2 metriä sekunnissa puhaltaneesta vastatuulesta huolimatta. 100 metrin finaalissa hän korjaili vielä ennätystään aikaan 11,80 tuulimittarin näyttäessä 0,1 metriä sekunnissa myötäistä. Aika oikeutti pronssipallille.

Keskiviikkona Markus Lassila ja Petteri Heinonen korjailivat ennätyksiään 300 metrin juoksussa. Lassilan kuudes sija tuli ajalla 38,22. Heinosen juoksema 36,86 toi pronssimitalin. 300 metrin hapottamilla jaloilla hän loikki kolmiloikan piirinmestariksi tuloksella 12,30 metriä.

Vuoden verran nilkkavaivasta kärsinyt Irina Tuokko osallistui kokeilumielessä N-19-sarjan pituushyppyyn, josta tuli neljäs sija tuloksella 491. Hyppääminen ilman kipuja oli kuitenkin tämän kisan tärkeämpi anti.

N-17-sarjan pituudessa 16-vuotias Susanna Saari jatkoi kesän hyviä hyppyjä saaden tulokseksi 503, joka riitti viidenteen sijaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?