Virta voi alkaa melojista tai pyöräilijöistä

Luopioisten yrittäjien keväällä julkaisema Tervetuloa Kukkialle -esite ja nettisivut ovat hyvä merkki siitä, että tietoisuutta Kukkian hienosta luonnosta halutaan viedä mökkiläisiä pidemmälle.

Mainio esimerkki idean jalostamisesta on tämän lehden juttu Jussi Ruljasta, joka perusti Ruljanssi Oy:n vuokratakseen kajakkeja melojille.

Matkailuyritykset harvoin lähtevät liikkeelle suurella rysäyksellä, tai jos lähtevät niin suuruudenhulluista hankkeista saa jälkikäteen lukea surkuhupaisia tarinoita. Sen sijaan monet toimivat matkailuyritykset ja -kylät ovat ponnistaneet ihmisten mielikuvituksesta ja yritteliäisyydestä. Mikään ei estä myöskään varastamasta ideoita silloin, kun ne ovat hyviä.

Esimerkiksi melonta- tai pyöräilyreitit kaipaavat lisäpalveluita. Opasteita kai jo pystytetään, mutta halvat majapaikat puuro ja peti -periaatteella loistavat vielä poissaolollaan. Naapurikateus toimii hyvänä käyttövoimana, kun joku alkaa saada tuloja pienestä harrastustoiminnastaan. Vielä paremmin homma toimii, kun käyttöön otetaan suoraan naapuriapu ja yhteistyö ilman turhia kateuden koukeroita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?