Aluemestaruuksista suunnistetaan viikonloppuna Puutikkalan suunnalla

Suunnistuksen Hämeen aluemestaruuksia ratkotaan viikonloppuna Luopioisissa Koivulahden–Puutikkalan maastossa. Lauantaina ohjelmassa ovat pitkät matkat ja sunnuntaina viestit.

Hämeen aluemestaruuskilpailut järjestää Valkeakosken Hakan suunnistusjaosto. Mukana talkoissa on myös Luja-Lukon suunnistusaktiiveja; esimerkiksi kisan valvojana toimii Pekka Jokinen.

Pitkän matkan ja viestin aluemestaruusmitaleita jahdataan neitseellisellä metsästadionilla, jossa ei ole suunnistettu koskaan aikaisemmin. Kisaviikonloppua varten maastoon on rakennettu toista sataa rastia sisältävä rastiverkosto.

Lauantain henkiläkohtaisessa kisassa on mukana 550 suunnistajaa, sunnuntain viestissä 136 joukkuetta. Ikähaarukka on suuri: nuorimmat kilpailevat kymmenvuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa ja nestorit 85-vuotiaiden miesten kisassa.

Aluemestaruuskisa käydään vaativassa maastossa, jossa ei ole kulkua ja kartanlukemista helpottavia polkuja, mutta vesistöjä, kosteikkoja ja korpikuusikkoja sitäkin enemmän. Timo Saarinen totesikin koejuoksua suorittaessaan, että maasto on ”työmiehen maasto” – eli kokoaikaista ja tarkkaa suunnistusta vaativa.

Viestejä on edellisvuosista kehitetty siten, että seurat saavat entistä enemmän joukkueita sekä junnujen että ikämiesten ja -naisten sarjoihin. Enää ei esimerkiksi ole D50 -sarjaa, jossa jokaisen kolmen osallistujan on oltava yli 50 vuotta, vaan sarja on D150, johon saa ilmoittaa kolme naista, joiden yhteisikä on yli 150 vuotta. Samoin nuorimpien poikien sarjoissa on muutos, jonka mukaan poikien joukkueessa saa juosta yksi tyttökin.

Aluemestaruuskilpailujen johtajana toimii Kaj Koskinen, ratamestareina Seppo Jokinen, Toni Venäläinen ja Timo Salonen.

Kilpailut alkavat lauantaina kello 11 ja sunnuntaina kello 12. Suunnistukseen myötämielisesti suhtautuneille maanomistajille tarjotaan kahvit sunnuntaina kello 9.45.

Kilpailupaikalle kuljetaan Puutikkalantien kautta. Opastus kisakeskukseen lähtee Matinojalta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?