Pälkäneläiset kilpailivat sisulisähuipentumissa mitaleista ja jäätelöistä

Luja-Lukon junnut järjestivät ennätysten murskajaiset

Luja-Lukon Aaro Aho heitti keihäspronssia.

Pälkäneen Luja-Lukon nuoret urheilijat viettivät viikonloppuna varsinaisia ennätysten murskajaisia Ratinan sisulisähuipentumassa. 15 kisoihin osallistunutta pälkäneläisurheilijaa kirjautti kahden päivän aikana peräti 23 henkilökohtaista ennätystä.

Tuloksia seurattiin tarkasti, sillä Heikki Rönni asetti kisaviikonloppuun mukavan lisäpanoksen: jos Luja-Lukon junnut tekisivät pm-kisoissa vähintään kuusi ennätystä, mies tarjoisi kaikille torstain sarjakisojen osanottajille jäätelöt.

Raja rikottiin jo lauantaina, mutta ennätystehtailu jatkui silti entiseen tahtiin myös sunnuntaina.

Ennätyksensä tekivät Siina Kanerva (T9 junnukeihäs, pituus ja 1000 m), Senna Kanerva (T12 kiekko ja keihäs), Saara Makkonen (T9 40 metriä, pituus ja 1000 m), Ilari Hurskainen (P9 pituus, 40 m ja 1000 m), Iina Hurskainen (T11 kiekko), Veera Marttila (T10 60 m aidat ja 1000 m), Roni Marttila (P11 1000 m), Mikko Laine (P10 1000 m), Olli-Oskari Suonmaa (P13 60 m ja korkeus), Rauli Aho (P9 40 m), Aaro Aho (P13 keihäs ja 1000 m) ja Ilmari Aho (P11 60 m ja 1000 m).

Heikki Rönni vakuuttaa vierailevansa mielellään paikallispuodin kylmäaltaalla torstain sarjakisojen yhteydessä.

– Hienoa, että ennätyksiä syntyi tuollainen määrä. Pienen seuran ei kannata asettaa pm-kisoihin mitään mitalitavoitteita, vaan jokainen voi olla tyytyväinen kun yltää parhaaseensa kauden tärkeimmissä kisoissa.

 

Topi Rönni otti kaksi mitalia

Olli-Oskari Suonmaa hyppäsi 13-vuotiaiden korkeudesta pronssia.

Mitaleille Luja-Lukon junnuista ylsivät Topi Rönni, Olli-Oskari Suonmaa ja Aaro Aho. Rönni otti hopeaa yhdeksänvuotiaiden pituudessa ja pronssia kuulassa. Olli-Oskari Suonmaa hyppäsi 13-vuotiaiden korkeudesta pronssia ja Aaro Aho heitti saman sarjan keihäässä kolmanneksi.

Naapuriseuroihin siirtyneet Luja-Lukon kasvatit keräsivät vielä enemmän mitaleita.

Tampereen Pyrinnön värejä nykyisin kantava Amanda Saari otti mitalin kaikista neljästä lajista joihin sai osallistua. Mestaruus irtosi 12-vuotiaiden pituudesta ja kuulasta. Yleisurheilun lisäksi uinnissa ja pikaluistelussa menestystä niittävä Saari onnistui erityisen hyvin pituudessa: jalka osui hyvin lankulle ja takana oli sopivasti myötätuulta, joten voitto irtosi uudella ennätyksellä 468. Kuulassa pälkäneläinen jäi ennätyksestään pari senttiä. Pika-aidoissa Saari juoksi kakkoseksi, keihäspaikalta hän saalisti uudella ennätystuloksellaan pronssia.

Kangasalan Urheilijoita edustava pälkäneläinen Erkki Ojala voitti 13-vuotiaiden poikien pituuden ja seipään. Otto Uusinoka pokkasi piirinmestaruushopeaa 12-vuotiaiden aitajuoksusta.

Viialan Valttia edustava pälkäneläinen Micke Jyrkinen oli 12-vuotiaiden poikien seipäässä toinen.

 

Kangasalla neljä tuplamestaria

Kangasalan Urheilijoista tuplamestareiksi ylsivät Erkki Ojalan lisäksi Topi Lahtinen (P15 800 m ja 2000 m), Antti Herkman (P14 300 m ja 200 m aj) ja Joel Turkka (P10 60 m ja 60 m aj). Manu Lahtinen otti mestaruuden 13-vuotiaiden poikien tonnilla. Vilja Turkka voitti 12-vuotiaiden tyttöjen moukarin ja pukkasi kuulasta pronssia. Pinja Heinonen pokkasi 11-vuotiaiden tyttöjen kiekkomestaruuden ja korkeuden hopeaa.

KU-68:n muita mitalisteja olivat Suvi Savolainen (T9 Junnukeihäs 2. ja kuula 3.), Benjamin Heinonen (P15 800 m 2. korkeus ja 2000 m 3.), Olivia Saarinen (T12 kiekko ja moukari 2.), Tommi Murtonen (P14 100 m aj 2. ja 2000 m 3.), Tinka Gylling (T11 keihäs 2. ja kuula 3.), Niko Sarkkomaa (P14 100 m 2. ja korkeus 3.), Niklas Erholtz (P9 40 m 2.), Viivi Hakala (T10 kuula 2.), Tobin Gylling (P10 kiekko 2.), Minttu Saarinen (T10 60 m 3.), Silja Lamminmäki (T9 korkeus 3.) ja Kalle Kortteinen (P12 Keihäs 3.).

Kangasalan Kisa niitti totuttuun tapaan menestystä heittolajeista. Mitalirohmuna toimi Olli Niemi, joka voitti 14-vuotiaiden poikien kuulan, kiekon ja moukarin sekä heitti keihäässä kolmanneksi.

Sahalahden YU-Teamin vahvuus ovat puolestaan hyppylajit. Pasi Nurminen voitti 14-vuotiaiden seipään ja Jami Siira otti hopeaa 11-vuotiaiden korkeudesta.

Lauantain tulokset

Sunnuntain tulokset

Yksilölajejakin harrastetaan ryhmässä

Kangasalan Urheilijat hallitsi takavuosina Hämeen piirin yleisurheilukenttiä useammassakin tyttöjen ikäluokassa. Viime viikonlopun sisulisähuipentumassa Kangasalta ei ollut yhtään edustajaa 13–15-vuotiaiden tyttöjen sarjoissa.

Tytöt eivät kuitenkaan ole lopettaneet urheilua, sillä vähintään takavuosien yleisurheilubuumin kaltainen kuhina käy nykyisin uima-altaalla.

Kangasalla on hyödynnetty esimerkillisesti uimahallin valmistuminen. Uimaseura Kangasalan Kuohu sai saman tien mukaan riittävän määrän osaavia valmentajia. Heidän rinnalleen on löytynyt innostuneita ja aktiivisia lisävoimia.

Kun taustat ovat kunnossa, lajiin syntyy voimakas imu. Harrastajat rohkaisevat kaverinsakin mukaan.

 

Nykyisin yksilölajejakin halutaan harrastaa porukassa. Hyvä ryhmä takaa parhaat tulokset sekä junnuilla että huipuilla. Tästä on nähty monta todistetta Lontoon olympialaisissa.

Parhaat hakeutuvat parhaiden treeniryhmiin, jopa kansallisuuteen katsomatta. Myös harvat suomalaisonnistujat ovat valmistautuneet maailmalla muiden huippujen kanssa. Silloin joka treenissä on sellaista kilpailua ja paloa, joka vie eteenpäin.

Jos eri maiden huiput voivat harjoitella yhdessä, onnistuisikohan sama myös seurojen tai lajien välillä? Jos salibandyjunnut kävisivät oman seuran koris- ja yleisurheilutreeneissä sekä naapuriseuran taekwondossa, he saisivat riittävästi ja riittävän monipuolista treeniä. Lisäksi kaikkien lajien treenit olisivat entistä tasokkaammat.

Yksi kommentti

  1. Heli Heinonen

    Mukavat jutut sisulisähuipentumasta! Kiitos sille, joka jaksaa poimia KU-68 urheilijoiden suorituksiakin lehteen. Olen täysin samaa mieltä, että yleisurheiluseurojen kannattaisi tehdä yhteistyötä keskenään enemmän. Samoin eri lajien seurat voisivat tehdä enemmän yhteistyötä. Esim. Kangasalan Kisan hiihto & KU-68 yleisurheilu. Kaikki hyötyisivät. Mitä monipuolisempaa harjoittelu, sitä kauemmin jaksaa reenailla ja sitä paremmat ”eväät” saa urheilulliseen elämäntapaan aikuisenakin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?