Pälkäneellä pääsee opiskelemaan teatteri-ilmaisua ja tanssitaidetta

Teatteri-ilmaisun koulun lukuvuosi huipentuu keväisiin Teatteriturnajaisiin, joissa esiinnytään isolle yleisölle. Kuvassa on kampaushetki ennen viime kevään esitystä.

Pälkäneen kansalaisopisto on järjestänyt jo pitkään kuva- ja käsityötaiteen perusopetusta lapsille ja nuorille. Nyt Valkeakoski-opiston Pälkäneen yksikkö laajentaa valikoimaa tarjoamalla vastaavia teatteritaiteen ja tanssitaiteen opintoja

Opetus perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta sekä valtakunnallisiin opetussuunnitelman perusteisiin.

 

Ensi viikolla näyttelemään

Teatteriharrastukseen mukaan haluavilla on hakuaika käsillä. Valkeakoski-opiston Teatteri-ilmaisun koulu ottaa uusia 8-11-vuotiaita oppilaita ensi viikolla Pälkäneen Nuijan talolla alkaville kursseille.

Teatteritaiteen perusopetus antaa ikäkauteen sopivaa tietoa ja harjoitusta teatterin ilmaisukeinoista sekä tutustuttaa teatteriin taidelajina. Näyttelemisen edellyttämät taidot kehittyvät leikkien, pelien, ilmaisuharjoitusten ja esitysten valmistamisen myötä.

Teatteri-ilmaisun perusopinnot etenevät kolmessa vaiheessa, jotka suoritettuaan opiskelija saa todistuksen teatteritaiteen yleisen oppimäärän suorittamisesta.

Teatteri-ilmaisu on yhdessä toimimisen iloa ja hauska harrastus, joka rohkaisee ilmaisemaan itseään ja antaa valmiuksia monien eri alojen opintoihin.

Oppilaaksi Teatteri-ilmaisun kouluun haetaan tutustumistunnilla, joka järjestetään Nuijan talolla torstaina klo 18.00 -18.45. Mikäli et pääse tutustumistunnille, voit ilmoittautua myös suoraan opettajalle ensimmäisellä kokoontumiskerralla, joka on torstaina 23.8 klo 16.30–18.00.

Lisätietoja antaa teatteri-ilmaisun vastuuopettaja Annina Ärölä (040-3357016).

 

Tanssiryhmät alkavat viikolla 34

Tanssin taiteen perusopetus Pälkäneellä alkaa neljällä eri ryhmällä: tiistaisin baletti klo 17–17.45 (6–7 -vuotiaille) sekä 17.45–18.30 (yli 7-vuotiaille) kokoontuvat balettipedagogi Sinikka Saarelan johdolla Nuijantalolle ja torstaisin lastentanssi klo 17–17.45 (3–4 -vuotialle) sekä 17.45–18.30 (5-vuotiaille) tanssipedagogi Leena Vileniuksen ohjastamina Kostian koululla.

Mukaan ryhmiin pääsee tulemalla suoraan tunnille. Baletin opetus alkaa ti 21.8. ja lastentanssin to 23.8. Lisätietoja opetuksesta saa soittamalla p. 0403357014/Sinikka Saarela tai viestillä os. sinikka.saarela@valkeakoski.fi

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?