Automuseolta uudet postimerkit

Vehoniemen automuseo jatkaa aktiivista postimerkkien julkaisemistaan. Torstaina 16.8. saavat ensipäivänsä järjestyksessään museon 17. ja 18. postimerkit, joiden aiheina ovat Marmon Big Eight vuosimallin 1930 museoauto ja juurikin torstaina neljä vuotta täyttävä museokoira Milla. Molempia merkkejä on valmistettu 500 kappaletta.

Milla on yksi kysytyimmistä museon henkilökunnan jäsenistä. Milla on siis merkkinsä ansainnut. Milla on järjestyksessään museon viides newfoundlandinkoira.

Automuseo tarttui heti vuonna 2003 tilaisuuteen, kun Posti mahdollisti yrityksille omapostimerkit. Niinpä marraskuussa 2003 julkaistiin automuseon ensimmäinen oma postimerkki. Museon ensimmäistä omaa postimerkkiä – joulumerkkiä – valmistettiin aluksi vain 200 kappaletta.

Joulumerkkien lisäksi aiheina ovat olleet museoautot ja -moottoripyörät, pienoismallit, Vehoniemenharjun maisemat sekä Vehoniemen museokoira.

Automuseon postimerkkejä on käytetty museon omissa postituksissa sekä niitä on ollut mahdollista ostaa Vehoniemen Automuseolta.

Jotkut filatelistit väheksyivät aluksi omamerkkejä – etenkin, kun ne ovat tarramerkkejä – mutta nykyään on jo suuri joukko keräilijöitä, jotka arvostavat merkit hyvinkin korkealle. Nykyinen Itella kun itse julkaisee vuosittain lukumääräisesti suhteellisen vähäisen määrän uusia merkkejä.

Automuseon omiinkin kokoelmiin kuuluu laaja ajoneuvoaiheisten postimerkkien kokoelma. Nämä merkit on kerätty aiheen mukaan eri maista. Nekin tullaan jossain vaiheessa asettamaan museoon esille omana pienenä teemanaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?