Opistovuosi käyntiin myös Kangasalla

Kangasala-Opiston lukuvuosi alkaa.

Kangasala-Opisto aloittaa toimintaansa normaalisti, vaikka tiellä odottaakin joitakin muutoksia. Suurin muutos on vuodenvaihteessa tapahtuva opiston siirtyminen Valkeakoski-opiston osaksi, mutta opiskelijoille hallinnollinen muutos ei juuri näy. Toiminta pitkillä kursseilla jatkuu keskeytyksettä, ja opiskelijat siirtyvät automaattisesti Valkeakoski-opiston opiskelijarekisteriin. Vuodenvaihde tuo myös eläkeläisille alennusta kurssimaksuun ja mahdollisuuden kulttuuri- ja liikuntaseteleiden käyttöön.

Näkyvimmät muutokset liittyvät opiston käytössä oleviin tiloihin, jotka jatkossakin järjestää Kangasalan kunta. Pikkolan ja Suoraman liikuntasalit ovat remonttien vuoksi poissa käytöstä, mikä on vaikeuttanut liikunta- ja tanssikurssien suunnittelua. Esimerkiksi joogakursseja on siitä huolimatta saatu lisättyä opiston tarjontaan.

Vastaavasti uuden lukion ja Pikkolan koulun uudisosan pitäisi tarjota opistolle uusia toimintamahdollisuuksia; jo uusien tilojen suunnittelussa on pyritty huomioimaan myös iltakäyttäjien tarpeita.

 

Ilmoittautumisaika alkoi keskiviikkona

Sitovia ilmoittautumisia opiston kursseille alettiin ottaa vastaan keskiviikkona. Ilmoittautua voi puhelimitse tai internetissä opiston verkkosivujen kautta. Internetissä ilmoittautuminen tehdään verkkopankkitunnuksilla, jolloin myös maksu hoidetaan samalla.

Ilmoittautumisaika kullekin kurssille jatkuu niin kauan kuin sillä on tilaa. Varasijoiltakin on perinteisesti päässyt varsin hyvin toimintaan mukaan. Kursseille on kuitenkin asetettu päivämäärä, johon mennessä vähimmäisosallistujamäärä on saatava täyteen kurssin toteutumiseksi. Ensimmäiset kurssit käynnistyvät syyskuun alussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?