Työllisyystilanne keskimääräistä parempi

Kangasalan ja Pälkäneen työttömyystilanne on valoisampi kuin monessa muussa pirkanmaalaiskunnassa.

Kymmenen kunnan muodostaman Keski-Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston alueella oli heinäkuun lopussa 6953 työtöntä työnhakijaa. Määrä on 148 henkilöä enemmän kuin edellisvuoden heinäkuussa. Alueella, johon Pälkäne ja Kangasalakin kuuluvat, oli vailla työtä noin 9,5 prosenttia työvoimasta, kun Pirkanmaalla keskiarvo oli 11,0 prosenttia ja koko maassa 10,2 prosenttia.

Pälkäneellä työttömyysasteeksi kirjattiin heinäkuun lopussa 9,1 prosenttia, kun se kesäkuussa oli ollut 8,2 prosenttia ja viime vuoden heinäkuussa samaisen 9,1 prosenttia. Kangasalla käyrä on samansuuntainen: viime vuoden heinäkuussa työttömyysaste oli 8,7 prosenttia, tämän vuoden kesäkuussa 8,2 prosenttia ja heinäkuussa 8,6 prosenttia.

Keski-Pirkanmaan TE-toimiston alueella matalin työttömyysaste oli Vesilahden 6,9 prosenttia. Koko Pirkanmaan paras työllisyystilanne oli Sastamalassa, jossa vailla työtä oli 6,4 prosenttia työnhakijoista. Maakunnan korkein työttömyysaste tilastoitiin Tampereella, jossa se oli 14,2 prosenttia.

Lomautettuna olevien määrä kasvoi verrattuna sekä kuukautta aiempaan että vuotta aiempaan tilanteeseen. Työttömien naisten määrä väheni hieman, mutta miesten työttömyys lisääntyi. Nuorten työttömyys oli kasvussa, joskin Kangasala ainoana suurista kunnista sai edelleen painettua alle 25-vuotiaiden työttömien määrää alaspäin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?