Rautalankaa ja jenkkirautoja: Ennätysmäärä jenkkiautoharrastajia täytti Mobilian parkkipaikat ja pihat

Vuoden 1930 Ford Tudor nousi yleisön suosikiksi

Nurmelle kertyneiden autojen keskellä nautittiin kesän viimeisistä piknik-keleistä.
Kuva Martti Piltz, Mobilia

Lauantaina toista kertaa järjestetty Rautalankaa ja jenkkirautoja -tapahtuma täytti Mobilian piha-alueen jenkkiautoista ja piknik-kansasta.

Amerikanrautoja oli mukana yli sata enemmän kuin ensimmäisenä vuonna. 250 täynnä toinen toistaan upeampaa ja persoonallisempaa jenkkiautoa täyttivät jokaisen pysäköintiin soveltuvan kaistaleen pihalta. Illan päätteeksi yli puolet autoista liittyi Tampereen yöhön suuntautuneeseen letkaan.

Jo ensimmäisessä Rautalankaa ja jenkkirautoja -tapahtumassa yleisöä viihdyttänyt yhtye Taija Riihimäki & The Twisters esiintyi kesäillassa mukaansatempaavalla meiningillä. Aurinkoinen sää loi upeat puitteet onnistuneelle koko perheen tapahtumalle.

Yleisö äänesti suosikkiautokseen tamperelaisen Jukka Hakalan vuoden 1930 mallisen Ford Tudorin. Äänestäjien kesken arvotun lahjakortin voitti Niko Sivenius Kangasalta ja jenkkiautokirjan Martti Salo Tampereelta.

Yleisön suosikkiauto, musta Ford Tudor vm. 1930.
Kuva Jari Syrjä, Mobilia.

Rautalankaa ja jenkkirautoja on kasvanut nopeasti yhdeksi Mobilian suosituimmista ilmaistapahtumista. Elokuussa 2013 järjestettävän Rautalankaa-tapahtuman suunnittelu on jo hyvällä mallilla. Piha-alueen käyttöä pyritään kehittämään ensi vuodeksi, jotta kasvavat osallistujamäärät pystytään ottamaan vastaan ja kaikki halukkaat mahtuvat ensi vuonnakin paikalle.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?