Outoja muuttolintuja

Valkoisia sorsia vai ankkoja?

Holjanlahden yllä oli viime viikolla 28.8 sinisorsaparvessa kaksi valkoista ”sorsaa”. Seuraavana aamuna vastarannalla näkyi kummallisen pieneltä vaikuttava laulujoutsen. Kiikarilla tarkastellen se sitten olikin valkoinen sorsan kokoinen lintu ja kaiken lisäksi niitä oli kaksi.

Torstaina soutuveneellä pääsi jo lähemmäksi ottamaan kuvia; kaksi vitivalkoista keltaoranssinokkaista ankkaa oli muuttomatkalla olevien sorsien kanssa.

Jos joltain on päässyt karkuun kaksi ankkaa, niin kunnossa olivat ja hyvin tuntuivat viihtyvän ruokailemassa ja lentelemässä villien serkkujensa seurassa. Perjantaina aamupäivällä en nähnyt lintuja ennen Holjasta lähtöäni.

Asko Mäkinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?