Vehoniemiajo: Pikantit-kuoron Maanteiden romantiikkaa -konsertti lauantaina Automuseolla

Autovanhukset karauttavat Vehoniemeen

Vanhojen autojen letka starttaa lauantaina kello 11.30 Ideaparkista. Matkalla Vehoniemen Automuseolle poiketaan myös Hervannan Poliisimuseolla.

Vuoden 1921 mallinen Rolls-Royce Silver Ghost -avoauto on lauantaina kello 14 jälkeen Vehoniemen Automuseolle päättyvän Vehoniemiajon vanhin auto.

Vanhat henkilö- kuin hyötyajoneuvot sekä moottoripyörät starttaavat perinteiseen syysajoon Lempäälän Ideaparkista 8.9. kello 11.30. Autovanhuksia alkaa kokoontua liikekaupunkiin jo aamukymmenestä alkaen.

Autot saatellaan sävelin matkaan. Maanteiden romantiikkaan ja mobiiliajan tunnelmaan johdattelevat mobilistibändi Mayflower ja Antti Karjala. He esittävät suomalaisia iskelmiä ja ikivihreiksikin kasvaneita sävelmiä eri vuosikymmeniltä.

Harrasteajoneuvojen letka suuntaa Lempäälästä Hervantaan Poliisimuseolle, jossa viivähdetään noin puolitoista tuntia. Sen jälkeen matka jatkuu Kangasalle Vehoniemen Automuselle.

Myös Vehoniemessä on tarjolla sekä silmälle että korvalle. Automuseolla kuullaan kello 14.30 kangasalaisen Pikantit -kuoron Maanteiden romantiikkaa -konsertti.

Pikanttien viisivuotisjuhlakonsertti sisältää runsaasti viihdemusiikkia, ja ohjelmistossa näkyy kuoronjohtaja Kaisa Tienvierin raikas ote.

Pikantit -kuoron juhlakonsertti tuo Maanteiden romantiikkaa Vehoniemen Automuseolle lauantaina kello 14.30.
Kuva: Kimmo Torkkeli

– Tie elämän metaforana on tuottanut hienoja tarinoita lauluihin. Maantie sanana tuntuu ihanasti vanhanaikaiselta, ja siihen liittyy romanttisia ajatuksia. Kuoro kulkee vapaana, jalkaisin, moottoripyörällä ja kiitolinjalla sekä laulaa kaikenlaisesta maanteiden varsilta löytyvästä, kuoronjohtaja kuvailee.

Pikantteja säestää Johanna Rinne (sähköpiano ja haitari) ja kuoroa johtaa Vehoniemellä Aila Piiparinen. Konserttiin on vapaa pääsy.

Harrasteajoneuvoja on mahdollisuus ihastella lähtöpaikalla Ideaparkissa, poliisimuseolla ja päätepaikalla Vehoniemen Automuseolla. Kuorolaiset ja ajoon osallistujat haastavat myös yleisön rohkeasti pukeutumaan maanteiden romantiikan mukaiseen tunnelmaan, sillä parhaat asut palkitaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?