Sydän-Hämeen Lehti avaa paikallisen vaalikoneen

Sydän-Hämeen Lehti avaa netissä vaalikoneen. Äänestäjät pääsevät syys–lokakuun vaihteesta alkaen testaamaan, kenen ehdokkaan kannat ovat lähimpänä omia mielipiteitä.

Vaalikoneen toteuttaa Sydän-Hämeen Lehden nettisivujen tekniikasta vastaava Lähimedia. Vaalikone on erittäin käyttäjäystävällinen: mielipide kysymyksiin merkitään liukunappulan avulla. Jos kysymystä pitää erityisen tärkeänä, sen merkitystä voi painottaa. Lopuksi vaalikone listaa ehdokkaat, jotka ovat eniten samaa mieltä.

Äänestäjän ei ole pakko vastata kysymyksiin, vaan hän voi myös selailla ehdokkaiden vastauksia.

 

Ehdota kysymystä vaalikoneeseen

Äänestäjät pääsevät vaikuttamaan jo etukäteen siihen, mistä kuntavaaleissa puhutaan. Sydän-Hämeen Lehden nettisivuilla kerätään ehdotuksia vaalikoneen kysymyksiksi ja aihepiireiksi.

Ehdotusten perusteella laaditaan parikymmentä paikallista ja ajankohtaista kysymystä.

Vaalikoneen tarkoituksena on lisätä äänestysaktiivisuutta. Kone palvelee etenkin uusia kuntalaisia, jotka eivät tunne ehdokkaita.

Ehdokkaille vaalikone ja siihen saumattomasti linkittyvä vaaliblogi tarjoavat mainion keinon erottua asiakysymyksillä ja mielipiteillä.

 

Vaalikonetta esitellään ehdokaskahveilla

Sydän-Hämeen Lehden vaaliblogistit voivat vastata itse vaalikoneeseen ehdokasasettelun päätyttyä. Muut ehdokkaat saavat kysymykset sähköpostitse.

Vaalikoneen kysymyksiin voi myös vastata ohjatusti Sydän-Hämeen Lehden ehdokaskahveilla torstaina 20.9. Silloin ehdokkaita myös valokuvataan kello 8–10 ja 15–19.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?