SPR:n Nälkäpäivän keräystuotolla hankitaan ruokaa, lääkkeitä, majoitustarvikkeita ja asiantuntija-apua

Lippaat muistuttavat maailman nälästä

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys järjestetään torstaina, perjantaina ja lauantaina. Keräyslippaat alkavat ilmestyä liikkeisiin, kouluille ja katukuvaan 13.9. alkaen ja lisäksi SPR:n paikallisosastot järjestävät omat tempauksensa.

Aitoon osasto myy hernekeittoa ja leipää perjantaina 14.9. alkaen kello 15. Nälkäpäivän tapahtuma on tuttu ja perinteinen, mutta paikka on nyt ensi kertaa Aitoon Pysäkillä. Keittoa myydään omiin astioihin.

Luopioisten SPR piti keräystä vuonna 1994 Kukkian kaupan edustalla, taustalla siintää vielä vanha Lyhty, nykyinen Liekki.

Luopioisten SPR järjestää perinteisen Nälkäpäivän tonkakeräyksen lauantaina 15.9. Maitotonkat tuodaan Luopioisten kauppojen edustalle. Anna Tapion koulu on mukana ruokarahalla: nälkäpäiväaterialla säästyneet varat lahjoitetaan keräykseen.

Onkkaalassa lipaskerääjät jalkautuvat kylälle. Kostian koulun oppilaat toimivat kerääjinä perjantaina ja SPR:n aktiivit lauantaina.

Hernekeittoa keitetään ja myydään myös Kuhmalahdella Kirkonkylän kaupan nurkalla lauantaina 15.9. alkaen kello 11.

 

Jos ei ole käteistä mukana

Nälkäpäivä-keräyksen tuotto menee SPR:n katastrofirahastoon. Varoja ei käytetä ennalta määrättyihin kohteisiin vaan niillä autetaan esimerkiksi sotien, luonnonkatastrofien ja onnettomuuksien uhreja kaikkialla maailmassa. Osa varoista suunnataan pitkäaikaiseen kehitysyhteistyöhön.

Nälkäpäivän keräyslippaita tarjotaan palvelutiskeillä, kassoilla ja kerääjien kädessä, mutta jokaisella ohikulkijalla ei enää ole edes pikkukolikkoa pudottaa lippaaseen, koska maksukortit ovat vieneet niiden paikan.

Otto-automaateilla on mahdollista osallistua lipaskeräykseen vaikka ei olisi mukana käteistä rahaa. Otto & lahjoitus -vaihtoehdolla voi tehdä 3 euron lahjoituksen, joka veloitetaan suoraan ottotapahtuman yhteydessä, mutta joka pitää erikseen hyväksyä Ottopisteen näytöllä. Lahjoituksesta saa halutessaan erillisen vahvistuksen näytölle tai kuitille.

Kolme euroa riittää kymmenien vesilitrojen puhdistukseen vedenpuhdistustableteilla tai sillä saa esimerkiksi tuhkarokkorokotuksen kolmelle lapselle.

 

Syyria ei voi enää odottaa

Punainen Risti auttaa maailman vaikeimmissa avustuskohteissa, joiden avustusoperaatioihin vain harvat järjestöt pystyvät osallistumaan.

Tällä hetkellä yksi avustuskohde on sisällissodasta kärsivä Syyria, jonne on vaikea saada kansainvälisiä auttajia, koska konfliktin osapuolet eivät ole taanneet heidän turvallisuuttaan. Avustusoperaatiossa on tähän mennessä kuollut ainakin kuusi Punaisen Puolikuun työntekijää.

Syyriassa siviilien tilanne on parhaillaan erittäin vaarallinen rajujen ja sattumanvaraisten taistelujen vuoksi. Sotaa paenneet tarvitsevat pikaisesti apua sekä maan sisällä että Syyrian naapurimaihin muodostuneissa pakolaisleireissä.

Suomen Punainen Risti on mukana lähettämässä Syyriaan majoitus- ja hygieniatarvikkeita, lääkkeitä ja ruokaa, joita Punainen Puolikuu toimittaa perille.

Vaikean koleraepidemian koettelema länsiafrikkalainen Sierra Leone on myös tämän hetken avustuskohteita. Suomesta on viety sinne 20 000 kiloa avustustarvikkeita sekä asiantuntija-apua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?