YT-neuvotteluja osattiin odottaa Sahalahdella

Vielä keväällä toimitusjohtaja Ilkka Mäkelää nauratti. Tämän viikon maanantaina ilmeet olivat asteen vakavammat, kun Saarioinen ilmoitti YT-neuvotteluiden aloittamisesta.

Elintarvikejätti Saarioisten maanantainen ilmoitus yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamisesta ei tullut yllätyksenä Sahalahden tehtaalla Kangasalla.

– Kyllä tätä osattiin odottaa, sillä tiedossa oli, että viime vuosina on mennyt huonosti. Tällaiset uutiset eivät ikinä ole mukavia, ja vaikka ilmoitusta vähän aavisteltiin, niin kyllä se silti pieneltä tyrmäykseltä tuntui, Sahalahden tehtaan pääluottamusmies Lasse Ahola kertoo.

Ensi maanantaina alkavat YT-neuvottelut koskevat Saarioisten koko henkilöstöä. Niiden piirissä on kaikkiaan 1870 työntekijää. Maanantaisen ilmoituksen mukaan vaarassa on jopa 225 työpaikkaa: mahdolliset irtisanomiset koskevat 165 työntekijää ja 60 toimihenkilöä.

Lasse Aholan mukaan päällimmäiset tunnelmat Sahalahden tehtaalla ovat epätietoisuus ja pelko.

– Vielähän ei tiedetä, miten vähennykset jakautuvat yksikkökohtaisesti. Yt:t alkavat maanantaina, jolloin saanemme lisätietoa neuvotteluista, Ahola kommentoi.

Sahalahden tehtaalla työskentelee noin 800 työntekijää. Pääluottamusmies Ahola uskoo, ettei ulosmarsseja tai muita mielenilmauksia nähdä ennen maanantaita, jolloin neuvottelut alkavat.

Tavoitteena kannattavuuden parantaminen

Saarioisilla on tehtaita Sahalahden lisäksi Valkeakoskella, Huittisissa, Jyväskylässä ja Virossa. Saarioisten toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä ei halunnut alkuviikosta kommentoida, miten vähennystarpeet jakautuvat eri paikkakuntien kesken. Toimitusjohtajan mukaan yhtiön tuloskehitys ei ole ollut tavoitteiden mukaista. Saarioisten liikevaihto vuonna 2011 oli 334,5 miljoonaa euroa, josta voittoa oli 5,5 miljoonaa euroa. Vielä vuonna 2010 yritys teki voittoa noin 14 miljoonaa euroa.

– Erityisesti lihan ja lihavalmisteiden kannattavuus on jäänyt tavoitteista. Myöskään valmisruokamarkkinat eivät ole kehittyneet odotusten mukaisesti, Mäkelä toteaa.

Saarioinen aikoo parantaa kannattavuuttaan irtisanomisten lisäksi organisaatiomuutoksilla, töitä järjestelemällä, työsopimusmuutoksilla ja tuotantoa karsimalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?