Sahalahden päiväkodin remonttiin valmistaudutaan jo

Sahalahden päiväkodin remontti pyritään saamaan käyntiin heti lokakuisen urakkatarjouskyselyn jälkeen. Tavoitteena on, että ilman kalustehankintoja noin 1,4 miljoonan euron hintainen peruskorjaus saadaan valmiiksi ensi syksyyn mennessä.

Päiväkotirakennus uusitaan sisäpuolelta täysin – niin seinä-, katto- kuin lattiapinnatkin pannaan uusiksi. Myös ilmanvaihto sekä kylmä-, lämmin- ja lämminkiertovesiputket vaihdetaan. Piha-alueella uusitaan piha-aita ja leikkivälineet.

Rakennus liitetään samalla maakaasuverkkoon, ja päiväkodin keittiö muutetaan jakelukeittiöksi.

Päiväkodin tilat pysyvät suunnilleen ennallaan. Kun molempia kuraeteisiä suurennetaan, laajennustilaa tulee käyttöön vajaa parisenkymmentä neliömetriä. Samalla joitakin sisäseiniä siirretään ja ovien ja ikkunoiden paikkoja muutetaan.

Sahalahden päiväkodissa valmistaudutaan jo muuttopuuhiin.

Kunnanhallituksen liiketoimintajaosto hyväksyi päiväkodin peruskorjauksen rakennuslupavaiheen suunnitelmat kustannusarvioineen edellisessä kokouksessaan.

Tämän vuoden talousarviossa on jo varattu Sahalahden päiväkodille ja päiväkodin keittiölle 590 000 euroa, joka käytetään entisten nuorisotilojen muuttamiseen päiväkotiosaston laajennukseksi.

 

Evakko kutsuu

Päiväkoti on määrä tyhjentää irtaimistosta lokakuun loppuun mennessä.

– Muuttolaatikot ovat jo valmiina salin lattialla, paljastaa päiväkodin johtaja Jari Markkinen.

Käytännössä pakkaaminen painottunee viimeisiin hetkiin, sillä päiväkodin pitäisi kuitenkin hoitaa valmistelujen ohessa pääasiallinen tehtävänsä, lasten päivähoito. Vuoden kestävä peruskorjausrupeama muuttaa sekä lasten ja vanhempien että hoitohenkilökunnan arkea, sillä lapsille on jouduttu katsomaan remontin ajaksi uudet hoitopaikat muualta.

Päiväkodin Markkinen ei vielä osaa sanoa, miten vanhemmat ovat ottaneet uutisen vastaan, sillä tiedote muuttuvista järjestelyistä saatiin vasta jakoon. Lasten uudet hoitopaikat ovat löytyneet kunnan muista toimintayksiköistä. Markkinen myöntää tilanteen voivan olla haastava etenkin niissä perheissä, joissa työpaikka ja koti ovat Sahalahden keskustassa eikä käytössä ole omaa autoa.

Uudet järjestelyt koskettavat noin 50 lasta ja lähes pariakymmentä päiväkodin työntekijää.

Markkinen itse ottaa remontin vastaan varsin positiivisin mielin.

– Kyse on kuitenkin yli 30 vuotta vanhasta talosta, ja rakentamisratkaisut ovat tuolloin olleet varsin innovatiivisia, hän muotoilee.

 

Päiväkodeilla tapahtumassa

- Ruutanan koulun tontille rakennettava uusi 5-osastoinen päiväkoti vuosina 2013–2014. Uuden päiväkodin myötä kunta luopuu Laureenin (vuokratilat) ja Viserryskujan päiväkodin tiloista.

- Suoramalle rakennetaan tilat kolmelle esiopetusryhmälle kokopäiväiseen päivähoitoon kouluhankkeen yhteydessä vuosina 2012–2013. Nykyisen päiväkodin piha-alue kunnostetaan.

- Kasvatus- ja opetuslautakunnan rakennushanke-esitys on laadittu yhteistyössä tilapalvelun kanssa

- Varhaiskasvatuksen, kasvatuksen ja opetuksen hankkeiden yhteismäärä ensi vuodelle on noin 11,6 miljoonaa euroa

- Huutijärven uuden 5-osastoisen päiväkodin toteutus ajoittuu vuodelle 2014. Päiväkodin paikka on vielä avoin.

- Uuden yhtenäiskoulun yhteyteen sijoittuvan 6-osastoisen päiväkodin rakennusajankohta ja paikka ovat yhä ratkaisematta.

- Myös uuden 6-osastoisen Vatialan alueelle rakennettavan päiväkodin sijoituspaikka ja rakennusajankohta ovat vielä avoinna.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?