Terveyspalvelut

Kuhmalahden terveysaseman sulkeminen torstaipäivisin ihmetyttää terveysaseman asiakaskuntaa.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on kokouksessaan 30.8. päättänyt pitää Kuhmalahden terveysaseman suljettuna torstaisin.  Perusteluna päätökselle on työturvallisuus yksintyöskentelyssä.

Riskit yksintyöskentelyssä hoiva- ja hoitoalalla ovat todellisia, eikä niitä pidä millään tavoin vähätellä. Eikö olosuhteiden muuttamiseksi olisi kuitenkin ollut löydettävissä toisenlaista ratkaisua vaikkapa muuttamalla työjärjestykset uusiksi?  Muilla valvonta-, poistumis-, hälytys- ym. suunnitelmilla olisi voitu päästä riittävään työturvallisuustasoon ja terveysaseman aukipitämiseen myös torstaisin.

Sulkemispäätöksellä on vaikutusta myös Kangasalan kunnan järjestämään asiointiliikennevuoroon Pajula-Vedentausta-Pohja, joka ajetaan torstaisin.  Kyseinen vuoro tulisi torstaisulkemisen jälkeen muuttaa perjantaina ajettavaksi.

Palvelun käyttäjien mielipidettä olisi myöskin paikallaan kuulla ennen muutoksia.

 

Kari Koljonen
kuntalainen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?