Vaalikahvit: Pälkäneen Kokoomuksen ehdokkaat kuuntelivat Korvalla äänestäjiä

Arkiasiat kiinnostavat kuntavaaleissa

Tiina Kokkola on erityisen iloinen siitä, että Pälkäneen Kokoomus on saanut riveihinsä useita ensikertalaisia valtuustoehdokkaita.

Pälkäneen Kokoomuksen kahvila Korva oli viime lauantaina avoinna Pälkäneen torilla. Kuuman kahvin ja pullansiivujen lisäksi kahvilassa poikkeaville oli tarjolla keskusteluja kuntavaaliehdokkaiden kanssa.

Kahvila Korva on Pälkäneen Kokoomuksen kunnallistoimikunnan kahvilabrändi. Kahvila avataan silloin tällöin vaalien välilläkin, mutta vaalien läheneminen pitää pannut erityisen kuumina.

– Haluamme, että tämä on kaikille avoin paikka tulla keskustelemaan. Meillä poikkeaa paljon muitakin kuin kokoomuksen kannattajia; pienellä paikkakunnalla äänestetään myös henkilön mukaan ja oma kontakti ehdokkaaseen on tärkeä, kahvia tarjoilemassa ollut Pälkäneen Kokoomus ry:n hallituksen jäsen Tiina Kokkola kertoi.

Kahvittelijoita riitti tasaiseen tahtiin, mutta ruuhkaa sinisen kahvikatoksen ympärille ei syntynyt. Lauantaina ehdokaslistoja ei ollut vielä julkistettu eivätkä kuuden viikon päässä odottavat kuntavaalit tuntuneet herättävän suuria intohimoja pälkäneläisissä.

Tiina Kokkolan mukaan konkreettiset asiat kiinnostavat paikallisia äänestäjiä eniten, eivät niinkään paljon puolueet suuret linjat ja ideologiat.

– Täällä puhutaan pälkäneläisistä asioista, niistä jotka tulevat arkielämässä jokaista vastaan. Ihmiset haluavat tietää kouluista, terveyspalveluista, kaikesta asumiseen liittyvästä, Kokkola selitti.

 

Ehdokkaita nihkeästi

Kahvila Korvassa Pälkäneen torilla valtuustoehdokkaat ja mahdolliset äänestäjät saivat kuunnella toinen toisiaan.

Puolueiden kuntavaaliehdokkaiden asettaminen oli viikonloppuna loppumetreillä. Ehdokasrintamalla on Tiina Kokkolan mukaan ollut turhan hiljaista.

– Elämä on nykyään niin kiireistä ja hektistä, että ihmisillä ei riitä aikaa sitoutua paikallispolitiikan tekoon. Useimmat kieltäytyneistä eivät voi ryhtyä ehdokkaiksi henkilökohtaisten syiden takia. Perheen hoito tai työkiireet vievät ajan, hän totesi.

Ehdokkuutta harkitsevat joutuvat harkitsemaan sitäkin, minkä kunnan päättäjiksi he mahdollisesti kuntaliitoksen toteuduttua päätyisivät. Tiina Kokkola ei kuitenkaan usko, että kuntauudistuksen aiheuttama epävarmuus olisi syynä siihen, ettei ehdokkuus kiinnosta.

– Ainakaan kukaan niistä, joiden kanssa itse olen keskustellut, ei ole sanonut syyksi kuntaliitoksen mahdollisuutta.

Ilonaiheitakin kokoomuksella joka tapauksessa on, sillä puolueen riveihin on saatu uusia innokkaita kokelaita, jotka lähtevät ensi kertaa tavoittelemaan valtuutetun pestiä.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?