Heikki A. Ollila jättäytyy pois kunnallispolitiikasta

Kokoomuksen Heikki A. Ollila jättää Kangasalan kunnanvaltuuston. Ollila päätti olla asettumatta ehdolle tämän syksyn kunnallisvaaleissa.

– Päätös syntyi tämän valtuustokauden aikana. Aika ratkaisun tekemiseen tuntui kypsältä nyt. Palasin pian päättyväksi kaudeksi vielä valtuustoon, mutta nyt päätin jättäytyä pois kunnallispolitiikastakin, Ollila kertoo.

62-vuotias Ollila jäi pois kansanedustajan tehtävästä keväällä 2011. Hän ehti istua kansanedustajana neljä vaalikautta, ensin vuodet 1987–1995 ja uudelleen vuodet 2003–2011. Kokoomuksen puoluesihteerin tehtävää Ollila hoiti vuosina 2002–2004. Puolueen varapuheenjohtajana kangasalalainen toimi vuodet 1989–1993. Valtakunnallisessa kaavoitus- ja rakennusneuvostossa sekä luonnonvarainneuvostossa mies vaikutti vuodet 1987–1991

Pian päättyvällä kunnallisvaalikaudella Ollila toimi kunnanhallituksen puheenjohtajana. Ollila ehti istua valtuustossa 36 vuotta. Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa Ollila keräsi 195 ääntä. Äänisaalis oli kaikista ehdolla olleista kahdeksanneksi suurin.

– 36 vuotta on aika pitkä aika. Tulevaisuuden varalle minulla ei ole mielessäni mitään erityistä projektia, mutta eiköhän sitä kuitenkin jossain vaiheessa jotain tekemistä löydy, Ollila miettii.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?