Perhekahvila uudisti ilmeensä

Perhekahvilan kävijät jättävät kädenjälkensä tämän puun oksille. Seinäkoristeen äärellä Emilia Nikkilä.

Hyvä seura on perhekahvilan parasta antia. Lapsille järjestyy ikäisiä kavereita, äideille vertaistukea samassa elämänvaiheessa olevilta. Oma merkityksensä on myös kokoontumispaikan toimivuudella ja viihtyisyydellä.

Sahalahden perhekahvilassa tehdyn remontin jälkeen ulkoinenkin puoli on nyt entistä paremmassa kunnossa.

Lasten ja aikuisten kelpaa tavata toisiaan viihtyisässä, yhteisessä olohuoneessa, jossa riittoisa kulmasohva suorastaan kutsuu hengähtämään hetkeksi.

– Tähän tekee ihan mieli käpertyä, Emilia Nikkilä iloitsee MLL:n onnistuneesta uudesta hankinnasta.

Lisämukavuutta sohvaan tuovat koristetyynyt, joiden raikas kuosi toistuu ikkunaverhoissa. Vastamaalatuille seinille eloa tulevat antamaan lasten piirustukset. Jo nyt yhtä seinää koristaa kartongista leikattu puu, joka kasvattaa uusia lehtiä sitä mukaa, kun kävijät kiinnittävät siihen nimikoituja kädenjälkiään.

 

Enemmän käyttötilaa

Perhekahvilan väellä on käytössään iso olohuone ja sen vieressä keittiötila. Toimimista helpottaa huomattavasti niiden väliin jo alkuvuodesta puhkaistu oviaukko.

– Sitä ennen piti kiertää astioiden kanssa tuolta eteisen kautta, MLL:n Sahalahden yhdistyksen puheenjohtaja Emilia Nikkilä kertoo.

Olohuoneen entisen keittiönurkkauksen kohdalle sijoittuivat uudet matalat kaapit, joista lasten on helppo itse ottaa tavaroita. Myös lelujen siivoamisen paikoilleen pitäisi sujua entistä paremmin.

– Tila tuntuu nyt paljon avarammalta, ihasteli Anu Hampaala, joka kävi perhekahvilassa useita vuosia lastensa Vernerin, Helmerin ja Olivian kanssa.

– Tosi tärkeätä, että tällainen paikka on olemassa, Hampaala korosti.

 

Uudistetussa perhekahvilassa vietettiin iloisia avajaisia.

Vuokrataan synttäreille

Perhekahvila kokoaa yhteen lapsia vanhempineen joka keskiviikko. Paikalla saattaa hyvinkin olla tusinan verran aikuisia ja pikkuväkeä parisenkymmentä.

Viihtyisäksi uudistetulle perhekahvilalle etsitään nyt myös lisäkäyttöä.

– Tiloja aletaan vuokrata lasten tapahtumien järjestämiseen. MLL:n jäsenille se maksaa 15 euroa ja ei-jäsenille 20 euroa. Täällä voi hyvin pitää esimerkiksi lasten synttäreitä, Emilia Nikkilä mainostaa.

– Hienoilla tiloilla on käyttöä muuten vain kerran viikossa, hän lisää.

Perhekahvila on avoinna Sahalahdella entisen kunnanviraston alakerrassa joka keskiviikko kello 9–11.30.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?