Leidien lenkki: Harjussa hypittiin lätäköiden yli

Tuulipuvut kahisivat harjussa

Sateinen keli nostaa lenkille lähtemisen kynnystä. Mutta kun on päässyt liikkeelle, sade ei enää haittaa.

Viitisenkymmentä naista suuntasi sunnuntaina syksyiselle Leidien lenkille. Litiseville harjupoluilla lätäköiden yli pomppineita lenkkeilijöitä sade ei haitannut, sillä vauhtia otettiin sisätiloista. Lenkkeilijöillä oli valmiiksi lämmin Nuijalla vedetyn verryttelyjumpan ansiosta.

Petri Ketola oli merkinnyt harjuun viiden ja kahdeksan kilometrin reitit. Niistä osa kulki jälleen uusia polkuja, sillä tapahtuman yhtenä tavoitteena on tehdä tutuksi harjun ainutlaatuisia lenkkireittejä.

Aiemmilla Leidien lenkeillä ei ole tarvittu sadeasuja, vaan poluilla on saanut ihailla harjumaisemia kirkkaassa, kuulaassa syyssäässä. Sadekelissä osanottajamäärä ei hätyytellyt ennätysvuosia, jolloin on pitänyt jännätä, riittääkö mehua kaikille. Tällä kertaa Pälkäneen Marttojen lenkin päätteeksi tarjoama keittolounas lämmitti lenkkeilijöitä entistä mukavammin.

Ennen lenkkiä ja sen päätteeksi Nuijalla oli esillä myös terveystuotteita ja tapahtumaa sponsoroineen Aito Säästöpankin tuotteita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?