Uudelleenrakentuminen alkaa pian

Vanha veturinosien korjaamo on määrä ottaa ensi syksyyn mennessä käyttöön kirjastona ja nuorisotilana. Sen jälkeen rakennuksen toiseen päähän on tarkoitus nousta kerrostalo.

Jo muutaman vuoden kuluttua Pitkäjärven koulun lähiympäristö näyttää hyvin erilaiselta kuin nyt. Tällä viikolla allekirjoitetaan sopimukset, joilla vanhasta veturinosien korjaamosta jalostetaan kirjasto ja nuorisotila. Piakkoin käynnistyvät työt on määrä tehdä vauhdilla: tavoitteena on, että uudet tilat ovat valmiit jo ensi kesäksi. Tällä hetkellä sekä kirjasto että nuorisotila toimivat Lentolassa.

Hurjan muodonmuutoksen toisessa vaiheessa vanhan rakennuksen Vatialantien puoleinen matala osa puretaan pois ja tilalle rakennetaan kerrostalo. Taloon tulisi asuntojen lisäksi myös liiketilaa.

Kerrostalon sijoittaminen kirjaston ja nuorisotilan yhteyteen tuo kunnan kaavoitusarkkitehti Markku Lahtisen mukaan alueelle paitsi eloa myös eräänlaista sosiaalista valvontaa.

Hanke edellyttää kuitenkin kaavamuutosta, joka on jo tekeillä. Samalla kaavamuutoksella tehdään mahdolliseksi Vatialan terveysaseman laajennus, jota on pohdittu tehtäväksi kahdessa osassa pitkän ajan kuluessa. Laajennustarpeen taustalla on alueen asukasmäärän kasvun lisäksi se, että Lamminrahkan alueen rakentumisen myötä terveysaseman asiakaspohja kohoaa jopa 10 000 kuntalaiseen.

Vanhan korjaamon remontoinnin yhteydessä koulun sisäänkäynti rakentuu uusiksi ja alueen laitamilla olevaa pensaikkoa siistitään. Kerrostalohanke pyritään saamaan liikkeelle pian kirjaston ja nuorisotilojen valmistumisen jälkeen.

Kirjaston ja nuorisotilan rakentamista on mietitty yhdessä Päätoimija Oy:n ja Capital Five Oy:n kanssa. Sopimus tulee vielä vaatimaan kunnanhallituksen hyväksynnän.

 

Myös Tallimäki ratkeaa

Nattarin liikekeskuksen viereen kaavaillun Tallimäen alueen tontinluovutuskilpailu päättyy tällä viikolla.

– Jos kiinnostuneita rakentajia löytyy, niin rakennustyöt käynnistynevät vuoden tai kahden päästä, kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen ennakoi.

Tallimäen aluetta on suunniteltu noin parinsadan asukkaan asuinalueeksi. Lisäksi Kangasalantien varressa sijaitsevan asunto-osakeyhtiö Tervaskannon vieressä alkanevat rivitalon rakennustyöt muutaman vuoden kuluessa.

Pitkäjärven koulun tuntumassa tapahtuu, mutta sen sijaan alustavat suunnitelmat Liutun uimaranta-alueen osittaisesta hyödyntämisestä asuinkäyttöön eivät ole etenemässä. Yleiskaavaluonnoksesta jätettiin niin paljon vastustavia palautteita, että suunnitelmista päätettiin luopua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?