Kostianvirran taistelun muistomerkki

Kostianvirran taistelun muistomerkki virranmutkassa valmistettiin 1900-luvun alkupuolella.

Materiaali siihen saatiin Bertil Lindforsin omistamalta tontilta Myyränmäestä ja se hakattiin Seitsyessä. Mestareina toimivat kivenhakkaajat Juho Salo ja Heikki Wigell apunaan Kalle Elo ja Bertil Lindfors, joista Heikki Wigell kaiversi tekstin muistomerkkiin. Kiven toimittamisessa ilmaantui pieniä vaikeuksiakin, kun hevosen voimat eivät olleet talvikeleillä riittää sen vetäessä muistomerkkiä reellä ylös kirkonmäkeä.

Oheisessa kuvassa ovat Heikki Wigell’in luona kesäänsä paikkakunnalla viettävät helsinkiläiset Henriikka ja Vieno Wigell kesällä 1939.

Vieno Wigell

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?