Koripallosarjat alkavat: Luja-Lukko lähtee sarjapeleihin ensimmäisellä tyttöjoukkueella

Minityttöjen turnaus antoi itseluottamusta

Pälkäneen Luja-Lukosta alkaa löytyä vähintään yksi koripallon sarjajoukkue kaikkiin poikien ikäluokkiin. Tällä kaudella myös ensimmäinen tyttöjoukkue lähtee sarjapeleihin, kun 2001–02 syntyneet tytöt pelaavat minityttöjen kakkosdivisioonassa.

Pari vuotta yhdessä harjoitellut minityttöjoukkue pelasi viime kaudella joitain harjoitusturnauksia. Niissä kyyti oli vielä kylmää: kokeneemmat vastustajat veivät pallot kädestä ja juoksivat ohi oikealta ja vasemmalta.

Lokakuussa alkavaan sarjakauteen lähdetään kuitenkin luottavaisin mielin, sillä syyskuun päätteeksi pelatussa harjoitusturnauksessa Luja-Lukko pysyi hyvin vastustajien tahdissa. Vastustajat olivat kovia, sillä osa oli liikkeellä ykkösdivisioonapelaajilla vahvistetuilla joukkueilla.

 

Milla Motin karkasi nopeutensa turvin läpiajoihin. Ne olisivat vielä tehokkaampia, jos korit uppoaisivat kovasta vauhdista hieman paremmalla prosentilla.

Milla Motin hyödynsi hyvin nopeutensa

Luja-Lukko aloitti Yhteiskoululla pelatun harjoitusturnauksen kukistamalla Tampereen Pyrinnön -02 syntyneet tytöt. Isäntäjoukkue hallitsi peliä ja karkasi jo selvään johtoon. Tamperelaiset kirivät kuitenkin tuntumaan, ja tasainen ottelu päättyi Luja-Lukon 20–17 voittoon.

Kotijoukkueesta eniten pisteitä upottivat vähän väliä läpiajoihin karkaillut Milla Motin (8 pistettä) ja korinalustaa hallinnut Emilia Ingman (6). Myöskään Eveliina Knuutinen ja Roosa Taipale eivät arkailleet tiukassa paikassa, vaan pussittivat molemmat kaksi pistettä.

Heti perään Luja-Lukko kohtasi Pyrinnön -01 tytöt. Mukana oli pelaajia sekä ykkös- että kakkosjoukkueista. Tamperelaiset hallitsivat korinalustoja ja rankaisivat helpoista pallon menetyksistä. Kotijoukkueella sen sijaan oli koko päivän ajan vaikeuksia nostaa koreja läpiajoista ja vapaista paikoista. Puolustus sen sijaan pysyi mukavasti kasassa, ja myös viidellä viittä vastaan hyökkäyksissä oli ideaa.

Pyrintö vei ottelu 29–12. Kotijoukkueesta Emilia Ingman ja Jemina Tikka tekivät neljä pistettä, Roosa Taipale kaksi.

 

Korinteko takkusi koko päivän ajan

Turnauspäivän päätteeksi Luja-Lukko kohtasi Raholan ja Pirkkalan joukkueet. Rahola oli liikkeellä kovalla kokoonpanolla, sillä mukana oli myös ykkösjoukkueen tyttöjä. Päätöspelissä kohdattu Pirkkala sen sijaan laskettiin päivän helpoimmaksi vastustajaksi.

Rahola jätti pälkäneläiset viimevuotisessa pelissä nollille. Vuoden aikana Luja-Lukko on ottanut kokeneempia vastustajia hurjasti kiinni. Kentälle ei enää mennä anteeksipyydellen.

Rahola vei ottelun selkeästi 30–14, mutta Luja-Lukon tytöt voivat olla todella tyytyväisiä etenkin puolustuspeliin. Kotijoukkueen kaikki korit nosti Emilia Ingman.

Päivän lopuksi pelatussa kahden väsyneen joukkueen kohtaamisessa Pirkkala oli parempi lukemin 18–10. Luja-Lukon heittopeli oli entistäkin huolimattomampaa, eikä palloja meinattu saada avopaikoistakaan millään koriin. Jemina Tikka heitti neljä pistettä, Emilia Ingman, Roosa Taipale ja Milla Motin kaksi pistettä.

 

Pälkäneen minitytöt eivät enää arkailleet ja antaneet vastustajan viedä palloja käsistä. Kuvassa taisteluasennetta esittää Jemina Tikka.

Uudet korit ja tulostaulu

Minityttöjen valmentaja Tomi Ingman on tyytyväinen harjoitusturnauksen antiin.

– Pelit sujuivat paremmin kuin uskalsin odottaakaan. Hieman paremmalla viimeistelyllä voittojakin olisi irronnut enemmän.

Luja-Lukko on ottanut vuoden aikana isoja askeleita sekä hyökkäys- että puolustuspelissä.

– Turnausjoukkueista Pirkkala oli ainoa, joka pelaa kakkosdivisioonaa samalla joukkueella. Muilla oli mukana ykkösjoukkueiden vahvistuksia. Olemme kirineet harjoitusvuosissa ja sarjakausissa edellä olevia vastustajia nopeasti kiinni.

Luja-Lukon minitytöt lähtevät sarjakauteen yhdeksän pelaajan voimin. Minityttöjoukkuetta vahvistaa mikrotytöistä mukaan nostettu Hanna Hirvonen.

Harjoitusturnauksessa suurimmassa roolissa olivat kolmatta vuotta pelaavat konkarit. Muutkin itsekseen palloa kesyttävät ja koreja heittelevät tytöt ovat kehittyneet isoin harppauksin.

Koripalloilijat aloittavat sarjapelinsä mukavissa tunnelmissa, sillä Yhteiskoululle on saatu uudet, kauan kaivatut korit. Vanhat korit ja niiden levyt olivat niin löysät, että ne kuolettivat pallon pompun. Uudet korit eivät anna heittovirheitä samalla tavalla anteeksi.

Koriuudistus kohensi myös salin turvallisuutta, sillä kun korit lasketaan pienimpien peleissä alas, ne eivät enää ole kiinni näyttämössä. Uusien korien lisäksi saliin on saatu kiinteä tulostaulu.

Minityttöjen harjoitusturnaus, Pälkäne 29.9.

Pyrintö 02 – PäLuLu 17–20

PäLuLu – Pyrintö Red 12–29

Pyrintö Red – PirVi 50–15

Pyrintö 02 – RaPy 22–20

RaPy – Pyrintö Red 16–22

PirVi – Pyrintö 02 22–33

PirVi – RaPy 7–26

RaPy – PäLuLu 30–14

PäLuLu – PirVi 10–18

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?