Uusi toimitila: Valmista vuoden loppuun mennessä

Meditalo nousi harjakorkeuteensa

Valmista tulee. Meditalo nousee pälkäneläisvoimin näkyvälle paikalle Kangasalantien varteen.

Lentolassa sijaitsevan Meditalon harjannostajaisia vietettiin perjantaina. Paikalla oli runsaasti taloon muuttavien Suoraman apteekin sekä Tampereen Työterveyden henkilökuntaa.

– Talon tulevat käyttäjät tuntuivat olevan tyytyväisiä näkemäänsä, mainitsee Rakentajat Saarikko Oy:n toimitusjohtaja Jouko Saarikko.

Rakennustyöt Mämmisuontien ja Artturintien risteyksessä sijaitsevalla tontilla käynnistyivät toukokuussa. Tampereen Työterveyden Kangasalan toimipiste tulee toimimaan rakennuksen toisessa kerroksessa. Sillä on käytössään noin 350 neliön tilat. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevalla apteekilla on käytössään 270 neliötä.

Rakennustyöt alkavat pikkuhiljaa keskittyä talon sisätiloihin. Tavoitteena on, että Meditalo olisi valmis vuoden loppuun mennessä.

– Tahti tiivistyy loppua kohden. Valmista pitäisi tulla tavoiteajassa, Saarikko sanoo.

Meditalon budjetti on noin 1,5 miljoonaa euroa. Rakennuttajana on Kiinteistö Oy Lentolan Meditalo. Suunnittelusta on vastannut Arkkitehtikolmio Oy:n Kari Airto.

 

Yhteistyötä suunnittelussa

Uutta toimitilaa on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Suoraman apteekin ja Tampereen Työterveyden henkilökunnan kanssa.

– Henkilökunnan toiveet pyrittiin ottamaan huomioon jo suunnittelupöydällä, jotta tilat olisivat mahdollisimman tarkoituksenmukaiset, Saarikko sanoo.

Saarikko jatkaa, että Meditalo ei ole ollut aivan tavanomainen rakennusprojekti. Rakennuksen muoto on sovitettu vastaamaan mahdollisimman hyvin ja maksimaalisesti käytettävissä olevan tontin muotoa. Rakennuksen rungossa on taite, ja vesikatto kaartaa kahteen suuntaan. Persoonallista ulkonäköä tuo Kangasalantielle päin avautuva ikkunaseinä.

– Rakennuksessa on myös paljon tekniikkaa. Joka paikassa on lattialämmitys, ja talossa on tehokas ilmanvaihto. Jäähdytysjärjestelmä helpottaa kuumalla ilmalla työskentelemistä, Saarikko listaa.

Terveyspalveluita tarjoavassa rakennuksessa on kiinnitetty runsaasti huomiota esteettömään liikkumiseen. Toiseen kerrokseen pääsee esimerkiksi hissillä, ja varsinkin ensimmäisen kerroksen käytävistä on pyritty tekemään tarpeeksi leveitä.

 

Modernit, väljät tilat

Apteekki ja työterveys muuttavat uusiin tiloihinsa Kangasalantien toiselta puolelta. Työterveys saa muuton ansiosta lisää vastaanottotilaa ja myös neuvottelutilat. Pihan parkkipaikat lisääntyvät entisestä, mikä helpottaa asiakkaiden asioimista talossa.

– Hissin saaminen on myös iso asia. Nykyisissä tiloissamme hissiä ei ole, ja asiakkaat ovat välillä kokeneet portaat hankaliksi. Tilat tulevat kokonaisuudessaan olemaan oikein modernit, Tampereen Työterveys ry:n toimitusjohtaja Mauri Jussila toteaa.

Apteekki saa puolestaan lisää asiakastilaa. Apteekkari Martti Kalapuro onkin tyytyväinen siitä, että lisääntyneen tilan myötä tuotevalikoimaa saadaan enemmän esille. Myös liikuntarajoitteisten kulku apteekkiin helpottuu oviautomatiikan ja luiskien saamisen myötä.

– Saamme myös väljemmät tilat esimerkiksi saapuvan tavaran käsittelemiseen. Nopeat ja ajanmukaiset tietoliikenneyhteydetkin ovat merkittävä uudistus, sillä näiden merkitys korostuu entisestään sähköisten reseptien aikana, Kalapuro kertoo.

Meditalo Kangasalantien suunnasta kuvattuna.

 

 

 

 

 

 

Meditalo sisäpihan puolelta. Suoraman apteekki ja Tampereen työterveyden Kangasalan toimipiste muuttavat tiloihin tien toiselta puolelta. Parkkipaikkoja on piha-alueella aiempaa enemmän.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?