Ilkivalta: Maanomistaja kyllästyi roskiin ja tuhoihin

Aitoon laavulle etsitään uutta paikkaa

Aitoon kuntoradan varteen 14 vuotta sitten rakennettu laavu siirretään uuteen paikkaan.

Laavu sijaitsee yksityismailla. Maanomistaja kyllästyi laavusta aiheutuneisiin häiriöihin ja haittoihin. Kylän nuoret ovat riehuneet laavulla ja sotkeneet ympäristöä. Iäkkäämpi paikkakuntalainen piti laavua loppukesästä jopa majapaikkanaan muutaman viikon ajan.

– Laavu on ollut paikallaan suullisella sopimuksella. Nyt se lähtee meidän mailta, Esko Viukari sanoo.

Vanha isäntä kertoo, että laavun ympäristöstä on kaadettu puita. Tulia varten tuotu betonirengas puolestaan on hakattu isolla kivenmurikalla rikki.

– Hoito on jäänyt vähille jo ennen kuin laavulla alettiin tehdä ilkivaltaa. Roskiksia ei tyhjennetty, eikä tuhkaa ja hiiliä nuotiopaikasta, Viukari kertoo.

Hän sanoo, että rahallisesti vahingot eivät ole mittavia.

– Mutta ei toisen omaisuutta saa silti tärvätä.

 

Vanhempainyhdistys rakensi syksyllä 1998

Aitoon koulun vanhempainyhdistys rakensi laavun syksyllä 1998. Kotamaksi ristitty laavu on palvellut monen metsäretken ja ulkoilupäivän tukikohtana. Siellä on vietetty myös tunnelmallista joulujuhlaa.

Vanhempainyhdistys on luvannut siirtää laavun uuteen paikkaan.

– Aluksi ajatuksena oli, että tuomme sen koulun pihaan, jossa se voisi toimia majana tai hevostallina välituntileikeissä. Mutta olisihan se kivempi, jos laavulle löytyisi paikka maastosta pururadan tuntumasta, niin se pysyisi kaikkien kyläläisten ja ulkoilijoiden käytössä, Outi Helminen-Järvinen sanoo.

Hän uskoo, ettei laavun siirtäminen vaadi suuria talkoita.

– Se on melko yksinkertaisesti rakennettu. Jos sitä ei saa kerralla kyytiin, niin se siirtyy paloissa.

Aitoon muutkin vähät kokoontumistilat ovat viime vuosina kärsineet ilkivallasta. Kankahuven rannan rakennus tuhoutui muutama vuosi sitten pikkupoikien tulitikkuleikeissä. Nuoret ovat melskanneet myös Kaukkalan laavulla, joka on nyt lukittu.

 

Kommentit (4)

 1. "gangsteri"

  NO HUHHUH! taas pistetään aitoon nuoria halvalla, kaiken pahan alku ja juuri! itse kuulun tähän ”aitoon huligaanisakkiin” jollai ei oo asiankanssa mitään tekemistä. Mitä me 15 – 17 vuotiaat laiskat ja aloituskyvyttömät sielä edes tehtäis? No joku metrimake keksii että kaadetaanpas pari puuta.. Joo kuinka tyhminä oikeasti meitä pidättekään?

  Voisitte aitoon seniorit mennä itseenne ja miettiä, kerrankin miettiä että Anna Tapiolla on yli 300 oppilasta, kolmesataa, kukaan niistä ei voi olla tämän tai minkään muiden ”rikosten” takana !?

  Suoraansanottuna vituttaa tollanen aikuset ihmiset.. huhuh.

 2. Turhake

  Taas tiukan paikan tullen vedetään annatapio -kortti esiin. Harmi vaan, mutta vahingonteot ovat tapahtuneet kesällä, kun koulut ovat kiinni ja oppilaat ties missä. Eihän kyse ole siitä, että kaikki Aitoon nuoret siellä ovat häslänneet, mutta jotkut kylläkin. Eikä asiaa helpota, että eläkeläiskomisario on siellä majaillut ja kännispäissään tehnyt mitä mieleen on juolahtanut.

  • Valvoja

   Onhan se väärin, että toisen omaisuutta vahingoitetaan ja/tai kohdellaan kaltoin, mutta ketään ei tulisi tuomita huhujen perusteella. Ketään, joka vaikkuttaisi ensisijaisesti ajateltuna ”sopivalta” tekemään jotain tällaista, ei myöskään tulisi syyttä, ellei olisi esitettävissä jotain vedenpitävää, tuomitsevaa aineistoa. Tietenkin johtopäätöksiä saa tehdä, sitä ei kiellä kukaan, mutta olisi suotavaa ensin rahoittua ja tehdä johtopäätöksiä vasta, kun tunnepurkaukset on saatu aisoihin. On turha syyttää tai puolustaa ketään, kun ei ole tarkkaa tietoa näistä ”nuorista anarkisti-aktivisteista”. He voivat olla Anna Tapion oppilaita, mutta yhtä hyvin myös Aitoon nuorisoa tai joitain ei-Pälkäneläisiä. Jos kerran hoito on jäänyt jo ennen ilkivallan tekoa vähälle ei voida jättää sitä vaihtoehtoa pois laskuista, että ”tuhotyöt” olisi aloitettu jo ennen opiskeluikäisten lomalle pääsyä. Yritän siis kertoa, että täytyisi yrittää olla puolueeton kunnes ”oikea totuus” (ihmisestä riippuen) olisi selvillä ja sitten vasta alkaa jakaa tuomioita.

 3. Nimetön

  Onhan se väärin, että toisen omaisuutta vahingoitetaan ja/tai kohdellaan kaltoin, mutta ketään ei tulisi tuomita huhujen perusteella. Ketään, joka vaikkuttaisi ensisijaisesti ajateltuna ”sopivalta” tekemään jotain tällaista, ei myöskään tulisi syyttä, ellei olisi esitettävissä jotain vedenpitävää, tuomitsevaa aineistoa. Tietenkin johtopäätöksiä saa tehdä, sitä ei kiellä kukaan, mutta olisi suotavaa ensin rahoittua ja tehdä johtopäätöksiä vasta, kun tunnepurkaukset on saatu aisoihin. On turha syyttää tai puolustaa ketään, kun ei ole tarkkaa tietoa näistä ”nuorista anarkisti-aktivisteista”. He voivat olla Anna Tapion oppilaita, mutta yhtä hyvin myös Aitoon nuorisoa tai joitain ei-Pälkäneläisiä. Jos kerran hoito on jäänyt jo ennen ilkivallan tekoa vähälle ei voida jättää sitä vaihtoehtoa pois laskuista, että ”tuhotyöt” olisi aloitettu jo ennen opiskeluikäisten lomalle pääsyä. Yritän siis kertoa, että täytyisi yrittää olla puolueeton kunnes ”oikea totuus” (ihmisestä riippuen) olisi selvillä ja sitten vasta vasta alkaa jakaa tuomioita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?