Pitäisikö Pälkäneelle ottaa pakolaisia?

Pälkäneen suuri vaalipaneeli täyttää Nuijantalon keskiviikkona. Kello 18 alkavaan tilaisuuteen on kutsuttu edustajat kaikista ehdolla olevista ryhmistä. Panelisteiksi ovat lupautuneet Kaj Raiskio (kok), Petri Urkko (kesk), Maria Aho (sd), Tero Ahlqvist (ps), Kirsti Savola (vihr) ja Vilho Nikkanen (vas).

Kuntalaiset ovat ehdottaneet vaalikeskusteluun ja -koneeseen kymmeniä aiheita. Erityisesti ehdokkailta toivotaan kannanottoja kuntaliitoksista sekä kunnan koulu- ja terveyspalveluista. Lisäksi on toivottu mielipiteitä muun muassa siitä, tulisiko Pälkäneen ottaa vastaan turvapaikan hakijoita.

Keskustelua vetää Sydän-Hämeen Lehden päätoimittaja Tommi Liljedahl. Paikallislehti järjestää vaalipaneelin yhdessä Valkeakoski-opiston kanssa.

Yksi kommentti

  1. Valvoja

    Kuntaliitoksista ei ole pienillä kunnilla mitään syytä innostua. Pienimmät kunnat ovat vauraimpia ja niiden palvelut ovat parempia, kun verrataan esimerkiksi Pälkäneen ja Luopioisten yhdistymiseen ajassa taaksepäin. Luopioisilla meni hyvin, mutta liitos Pälkäneeseen alkoi kuiduttamaan sen vaurautta, talkoohenki milteimpä katosi. Työpaikat Luopioisten alueella ovat hiljalleen loppumassa, eikä Pälkäneen johto vaikuta kiinnostuneelta ideasta rahoittaa alueidensa syrjäseutujen kunnostusta ja eheyttämistä. Koulu- ja terveyspalveluista ei ole moittimista, ne toimivat erittäin hyvin. Mutta kun siirrytään kysymykseen turvapaikan hakijoista, esitän jyrkän vastalauseen. Heitä tarvittaisiin siellä, mistä tulivat, mutta ennemmin hylkäävät kotimaansa ja tulevat meille kannattamattomiksi, ruokittaviksi ja lopulta työpaikkojen viejiksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?