Luja-Lukko aloittaa lentopallokautensa

Paluumuuttajia kerännyt Luja-Lukko lähtee kauteen isolla pelaajaringillä.

Reko Käenniemi ja Krister Hentiläovat Pälkäneen Luja-Lukon nimekkäimmät värväykset alkavalle lentopallokaudelle. Miesten kolmossarjan keskikastiin viime kaudella kuuluneen pälkäneläisjoukkueen kannattajille molemmat miehet ovat tuttuja jo ennestään aiemmilta Luja-Lukko-vuosiltaan.

Kovapomppuinen virolainen Rain Annuste vahvistaa pälkäneläisjoukkuetta myös alkavalla kaudella.

Valmentaja Petri Hildén sanoo kaksikon tuovan ryhmään nuoruutta, ulottuvuutta verkolle ja myös taitoa vastaanottopeliin. Hentilän ja Käenniemen lisäksi Joni Sokka palaa täysipainoisesti joukkueen riveihin varusmiespalveluksensa jälkeen.

Toiseen suuntaan ovet kävivät Pasi Heinosen jätettyä Luja-Lukon.

Muuten kokoonpano on säilynyt viime kaudesta kutakuinkin ennallaan. Jatkosopimuksen allekirjoittivat Asko Niemi, Kimmo Lehtelä, Jarmo Sokka, Petri Passila, Ville Mattila ja Tambet Kruusimaa, jonka lisäksi passarin tontilla nähdään Petri Tuomioja. Rain Annuste on myös harjoitellut joukkueen mukana ja on jatkamassa Luja-Lukon paidassa alkavallakin kaudella.

Suuri pelaajarinki on toisaalta tarpeen. Viime kauden sivussa ollut Passila kuntouttaa yhä kättään leikkauksen jäljiltä eikä ole vieläkään pelikunnossa, ja Lehteläkin on kärsinyt loukkaantumisista. Ville Mattila siirtyy vuodenvaihteessa Ruotsiin, ja Marko Pajunen puntaroi vielä jatkoaan.

– Viime kaudellakin saimme ykkösnyrkin kokoon vain muutamaan otteluun, valmentaja Hildén muistuttaa.

 

Viihdyttävä paikan uusinta

Petri Hildén myöntää, että pelaava kokoonpano tulee luultavasti elämään paljon tämänkin kauden aikana. Ottelukohtaisen pelaajien oikean roolituksen ja peluutuksen sekä joukkueen taktiikan löytämisessä riittäneekin valmennusportaassa tekemistä.

Pälkäneläistavoitteet ovat kuitenkin selkeät.

– Lähdemme pelaamaan viihdyttävää peliä ja sitä kautta hakemaan yleisöä mukaan kotipeleihin. Joukkueesta löytyy sekä vastaanotto- että hyökkäysvoimaa, valmentaja Hildén ennakoi.

Kahdeksan joukkueen lohko on ennalta arvioiden kova. Maajoukkuenuorten KaLe oli jo viime kaudella erittäin vahva, ja sen ohessa Aitolahti on vahvistunut tuntuvasti. Ylöjärveläis- ja lempääläläisjoukkueet ovat menestyneet perinteisesti hyvin. Kovasta seurasta huolimatta pälkäneläiset pyrkivät siihen, että sarjapaikka varmistuisi jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.

Avausottelunsa Luja-Lukko pelaa suosiollisesti kotisalissaan yhteiskoululla ensi perjantaina. Vastaan asettuu tuolloin Ylöjärven Ryhti. Ottelu alkaa kello 20.

Luja-Lukko kotikentällään 2012–2013

pe 12.10. Luja-Lukko – Ryhti

pe 9.11. Luja-Lukko – LeJy

pe 23.11. Luja-Lukko – Lento-64

pe 11.1. Luja-Lukko – PirVi

pe 25.1. Luja-Lukko – KaLe

pe 1.2. Luja-Lukko – AitRi

pe 22.2. Luja-Lukko – Yle-75

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?