Yrittäjän vuoden kohokohta

Vuoden yrittäjän palkitsemisessa mukana Pirkanmaan yrittäjien Jari Jokilampi, Teräskunto Oy:n Seppo Heikkilä, Kangasalan yrittäjien Helena Siekkinen ja Teräskunto Oy:n Jukka Heikkilä.

”Seuraava erä on meidän”. Pirkanmaan yrittäjien yhteistyökumppaneineen laatima videotervehdys tiivisti hyvin tunnelman Kangasalan Vuoden yrittäjän julkistamistilaisuudessa. Usko ja luottamus tulevaisuuteen olivat vahvoja, vaikka Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Jari Jokilampi – joka oli valjastettu nostattavassa jääkiekkoaiheisessa videossa valmentajaksi – vitsailikin valmentajan ja potkujen välisestä kohtalonyhteydestä.

Karvausohjeiden sijaan Jokilampi keskittyi puheessaan kuntavaikuttamiseen, Nuorille töitä -kampanjaan ja hiljattain julkaistuun yrittäjäbarometriin. Toimitusjohtaja myös muistutteli pienten ja keskisuurten yritysten merkityksestä.

– Verotulot, joilla maksetaan muun muassa kunnanjohtajien ja muiden kunnan työntekijöiden palkat, kertyvät kuntiin vain yritystoiminnan kautta. Myös kaikki uudet työpaikat ovat koko 2000-luvulla syntyneet yksinomaan pk-yrityksiin. Kun yrityksillä menee hyvin, se ei ole vain yrittäjien vaan kaikkien kuntalaisten etu, Jokilampi totesi.

Niinpä tuore tutkimus, jonka mukaan moni yritys on lähivuosina jäämässä ilman jatkajaa, on hänen mukaansa kuntien ja yrittäjien yhteinen huolenaihe.

Jokilampi kehotti Kangasalan yrittäjien puheenjohtajan Helena Siekkisen tavoin yrittäjiä myös harkitsemaan   vakavasti yrittäjäehdokkaan äänestämistä syksyn kunnallisvaaleissa.

Kunnanjohtaja Jukka Mäkelä toi kunnan tervehdyksen yrittäjäjuhlaan.

– Yrittäjä joutuu keskimääräistä enemmän miettimään, mistä rahat tulevat ja miten ne käytetään, Jokilampi arvioi.

Pirkanmaan 22 kunnassa toimii 44 yrittäjäyhdistystä, ja maakunnan valtuustoissa on noin 140 yrittäjäyhdistyksen jäsentä.

– Uskon, että saamme tosi hyvän valtuuston, Helena Siekkinen ennakoi ja muistutti kunnallisvaalien olevan paikallisesti erittäin merkittävä.

Kangasalla yrittäjät jatkavat kunnallisvaalien jälkeen äänestämistä vielä marraskuussa, jolloin yhdistyksen syyskokouksen yhteydessä valitaan hallituksen jäseniä.

Siinä missä yrittäjät puhuivat politiikasta, puhui kunnanjohtaja Jukka Mäkelä puolestaan yrittämisestä ja yrittäjien ja kunnan välisestä tiiviistä kytköksestä.

Mäkelä myös muisteli, että keskustan kehittämisestä on Kangasalla puhuttu jo vuosikymmeniä – ja luultavasti puhutaan jatkossakin.

Yrittäjäpäälliköt Jari Jokilampi ja Helena Siekkinen palkitsemassa Leo Lähteenmäkeä.

– Tarvitaan asiakas- ja asukaspohjaa, että yritykset haluavat tulla, hän totesi.

Kulttuuritalon kunnanjohtaja uskoi tuovan elinvoimaa ja vireyttä paitsi kuntalaisille myös kunnalle.

– Uskon vahvasti, että investointi hyvinvointiin ei ole turhaa. Eiköhän se tekonurmikin sieltä vielä tule, hän lupaili.

Vuoden yrittäjän pystin pokkasivat Teräskunto Oy:n voimakaksikko, Jukka ja Seppo Heikkilä. Puhetta pitämään päässyt Isä-Seppo vakuutti tunnustuksen olleen mieluisa yllätys eläkepapereiden täyttämisen lomassa.

Lisäksi tunnustusta ansioistaan saivat Satu Talvio-Kekki, Leo Lähteenmäki ja Irmeli Jokilampi.

Palkinnon arvoisia yrittäjiä on aina paljon ja Vuoden Yrittäjä voi olla ylpeä saavutuksestaan, koska palkitseminen tulee ansioista ja toisilta yrittäjiltä, muistutti Jari Jokilampi.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?